Otkriveno zašto je Leo Mesi nosio crni plašt dok je dizao pehar Svetskog prvenstva

Misterija rešena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenk

Lionel Mesi je iz petog pokušaja konačno podigao trofej namijenjen prvaku sveta, a to je učinio ogrnut crnim plaštom koji je privukao mnogo pažnje.

Rezultatom 4:2 u penal-seriji Argentina je savladala Francusku, a to je za Mesija bio trenutak da proslavi osvajanje jedinog velikog trofeja u karijeri koji mu je nedostajao.

Nakon utakmice, usledila je dodela medalja i pehara, a sasvim očekivano, Lionel Mesi je podigao najvažniji pehar u svetu fudbala.

No, to je učinio na do sada neviđen način. Organizatori su Mesija ogrnuli u crni plašt i s njim je podigao čuvenu “boginju”.

Ta scena privukla je mnogo pažnje i fanovi su se pitali o čemu se radi. Naime, reč je o tradicionalnom arapskom ogrtaču koji se naziva bišt.

Prema arapskoj tradiciji, bišt se obično nosi zbog prestiža u posebnim prilikama kao što su venčanja, festivali i muslimanski praznici.

U pitanju je statusna odeća, povezana s kraljevskom osobom, uticajnim ljudima i istaknutim osobama u verskom značenju. Tradicionalna je za sve ceremonije u ovom delu sveta i očigledno je da su organizatori Svetskog prvenstva u Kataru odlučili poslati sliku najboljeg igrača Mundijala upravo u tradicionalnom arapskom duhu.

Bonus video:

KRALJ NBA LIGE: Rekord karijere Nikole Jokića, čudesan podvig srpskog košarkaša (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar