Samo ovako ćete privući sreću i NOVAC u 2023. godini: Verovanja kažu da morate da ispoštujete OVA pravila

Evo šta treba da radite prema Feng šui učenju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Prema Feng šui učenju, za svaku godinu postoje određena pravila koja treba da poštujete ako želite da imate prosperitetnu i uspešnu godinu.

Nova godina počinje 1. januara, ali u feng šuiju se posmatra i početak Kineske lunarne Nove godine koja počinje 22. januara i biće u znaku Crnog Vodenog Zeca. Za godinu Zeca, srećne boje su azurno plava, zelena, crvena i biserno bela.

Pošto je 2023. godina Vodenog Zeca, po kineskom horoskopu znak Zeca je elegantan, miroljubiv, blag i prilagodljiv. Kada je u pitanju dobar feng šui, potrebno je da unesete element Zemlje u svoj dom, a od kristala se koristi žad.

Feng šui za dnevnu sobu

Idealna je dobro osvetljena, prozračna soba bez nereda. Preporučljivo je koristiti biljke u saksiji da biste privukli pozitivan chi element drveta. Stručnjaci kažu da treba izbegavati bodljikavo žbunje ili kaktuse i držati u životnom prostoru biljke sa dobro zaobljenim listovima. Takođe povoljno utiče položaj akvarijuma.

Još jedan važan savet je da se uverite da nijedan nameštaj nije okrenut leđima prema vratima i da ima zaobljene ivice. Isto važi i za skulpture i ukrase koje se koriste u kući. Njihov oblik ne treba da bude šiljast. Zadnji levi ugao od ulaza u vašu dnevnu sobu smatra se kutkom bogatstva, zbog čega ovaj prostor ne treba zanemariti. Ovde se preporučuje upotreba elemenata drveta i vode. Biljke u saksiji i obilje prirodnog svetla garantuju prosperitet.

Foto: Shutterstock

Feng Shui se fokusira na ukupno osam oblasti za poboljšanje života prema Baguamapi, a one su: porodica (Džen), bogatstvo ( Sun ), zdravlje (Tai Ki), korisni ljudi (Kian), deca (Dui), znanje (Gen), reputacija (Li), karijera (Kan) i partnerstva (Kun). Preporučuje se da se koncentrišete samo na dve ili tri od ovih oblasti istovremeno da biste dobili maksimalne rezultate.

U zavisnosti od oblasti koje odaberete, potrebno je ugraditi određene vrste materijala, oblika i boja. Na primer, ako odlučite da poboljšate porodični prostor, potrebno je da ugradite element drveta i fokusirate se na zelenu, plavu i plavu boju. Ako želite da se usredsredite na oblast bogatstva, moraćete da koristite sličan element drveta, ali da uključite više nijansi ljubičaste boje, jer ova boja simbolizuje prosperitet.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, najžena.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar