Nikad nisam pomislila da je to razlog zbog kog moje dete NE SPAVA: Jedno vađenje KRVI rešilo je problem

Ispostavilo se da dete ima nedostatak gvožđa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Spavanje dece mnogim roditeljima zadaje brigu. Nije retko da mame i tate usred noći pomisle ‘šta li sada može da bude’, a da znaju da problem nisu zubići, prehlada ili neka druga bol.

Mama Rejčel Garlinghaus imala je isti problem sa svojom ćerkom, ali savet prijateljice uspeo je da joj pomogne da pronađe uzrok.

Rejčel je učiteljica i majka četvoro dece, pa iako bi svi pomislili da ima iskustva u odgajanju dece i da ništa ne može da je iznenadi, ipak nije tako. Njenih troje mališana uspešno su se prilagodili na odlazak u krevet, ali jedno od njih nikako nije moglo da uspostavi ritam.

Ona i njen suprug vodili su ćerku kod pedijatra, pa i psihologa kako bi otkrili razlog problema. Čak su je vodili i na snimanje glave kako bi pokušali da saznaju da li problemi njene ćerke možda imaju neurološku prirodu, ali svi nalazi su bili savršeni i ništa nije ukazivalo da devojčica ima problem.

Jednog dana se žalila prijateljici koja je po struci medicinska sestra, objasnila joj je da uprkos brojnim pretragama ne mogu da pronađu uzrok, a da njena ćerka i dalje ima problem sa spavanje. Prijateljica je imala savet, koji se na kraju pokazao kao idealan jer su uspeli da pronađu razlog zbog kog devojčica ne može da spava.

Foto: Freepik/pvproductions

– Predložila je da je odvedemo da izvadi krv i da proverimo gvožđe. Nakon našeg razgovora, sela sam za računar i počela da istražujem. Naišla sam na brojne podatke koji pokazuju da nizak nivo gvožđa zapravo može da bude razlog zbog kog deca imaju probleme sa spavanjem. Dok smo čekali rezultate krvi, setila sam se nečega što sam možda trebala da pomenem lekaru. Ćerka nam je više puta rekla da oseća neobične trnce u telu, pogotovo pred spavanje. Iako zvuči jezivo, to mi tada nije bilo čudno, a onda sam shvatila da je je u tome zapravo sve vreme bio problem – objasnila je Rejčel.

Kada su napokon stigli rezultati krvi, pokazali su da njena ćerka ima nedostatak gvožđa koji uzrokuje takozvani sindrom nemirnih nogu. Rejčel je bila šokirana jer, kako kaže, oduvek je smatrala da se ovaj sindrom javlja isključivo kod starijih ljudi.

– Od kada je naša devojčica konačno dobila adekvatnu terapiju, počela je normalno da spava. Ni danas nema nikakvih problema sa uspavljivanjem i nesanicom – otkrila je i apelovala na roditelje da ako imaju sličan problem, obavezno provere nivo gvožđa kod deteta.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, yumama.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar