A kad Vučić u Srbiji samo upozorava, hoće da mu SKINU GLAVU: Nemačka bez milosti prema ekstremistima

Ekstremni levičari i desničari u Srbiji govore o nekakvoj politici, a ono čime se oni bave daleko je od svake ideologije na koju se pozivaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Kako prenose mediji, policija širom Nemačke je izvršila niz pretresa kod osoba za koje se sumnja da su preko društvenih mreža širile govor mržnje i tako je krenula u akciju protiv ekstremnih desničara i esktremnih levičara, upravo onih grupa koje razaraju i dele i naše društvo.

I niko se u Nemačkoj ne buni, niti pravi problem, već država sprovodi zakon i tačka.

A kad predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Srbiji upozorava, ali samo upozorava na govor mržnje, svi hoće da mu skinu glavu.

Ekstremni levičari i desničari u Srbiji govore o nekakvoj politici, a ono čime se oni bave daleko je od svake ideologije na koju se pozivaju. Za cilj imaju sopstvenu korist i idu ka tome, svako vuče na svoju stranu, makar na štetu Srbije, jer najmanje od svega im je stalo do Srbije i njenih građana.

Jedni su svojim protestima, koje su vodili i sprovodili u Srbiji, pod velom lažnih ekologa, širili mržnju, delili javnost, unosili sumnje i nemire i nikakvu kaznu dobili nisu  dok su zatvarali i blokirali puteve. Kada se završila lažna predstava po pitanju ekologije, uhvatili su se teme sankcija Rusiji insistirajući da se uvedu, dok drugi pak vrše pritisak i izričito traže suprotno.

Tako je bilo i po pitanju gej parade, kada umesto gledanja interesa države, vodili su se svojim ličnim. Dve potpuno različite strane, a opet iste. Jedni su levi, drugi desni, ali opet isti. Jedni na Vračaru uz pivce polemišu o aktuenoj odluci, a drugi ispred prodavnice, ali opet isti.

Sve gore navedeno propraćeno je uvredama, mržnjom, pretnjama.

Ipak, kada se u Evropi dogode slične stvari, potpuno je normalno da se reaguje kao što je Nemačka postupila, dok u Srbiji na samo reči upozorenja dolazi do halabuke, vike i napada na predsednika koji želi da očuva mir i stabilnost.

Ni sankcije, niti bilo kakvi protesti, predsednika Vučića neće naterati da ne vodi čistu srpsku politiku, politiku u korist države i građana, politiku sa kojom Srbija korača u bolju i svetlu budućnost.

Podsetimo, protiv osumnjičenih u Nemačkoj, kako je navedeno, pokreće se istraga zbog sumnje za pretnje, prisilu i širenje rasne i nacionalne mržnje.

– Mržnja i huškanje na internetu ugrožavaju našu demokratiju i pripremaju teren za ekstremističko nasilje. Zato se moraju povući jasne granice i počinitelje izvući iz njihove prividne anonimnosti – komentarisala je ministarka unutrašnjih poslova Nemačke Nensi Feser.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar