Engleski juriš na svetsku titulu: Gordi albion spakovao šest komada, Iranci se proveli kao na strelištu!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Tanjug-AP/Fank Augstein

Drugi dan Mundijala u Kataru nije mogao bolje da počne. Dobro, kada bude igrala Srbija onda će moći.

Fudbaleri Engleske su u pravoj goleadi demolirali Iran rezultatom 6:2 i na sjajan način su započeli pohod ka “zlatnoj boginji”, koju nisu osvojili od 1966. godine.

Početak nam to nije baš obećavao, ali je tome najviše kumovala povreda Beirevanda, golmana azijske selekcije. Malo pre toga, “gordi albion” je tražio penal zbog pada Megvajera, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

Onda je usledio prekid od deset minuta zbog teže povrede iranskog čuvara mreže, pošto se prilikom jednog izletanja sudario sa svojim saigračem. Posle ukazivanja pomoći, on je morao da bude zamenjen, a njegova zamena Hoseini je doživeo pravu noćnu moru.

Iran je načeo Belingem u 35. minutu. Šo je posle duže akcije ubacio loptu u kazneni prostor, a mladi vezista je lepim udarcem glavom lobovao protivničkog čuvara mreže, Već pre toga su Englezi pretili, imali su i pogođenu prečku Megvajera, pa se samo čekao trenutak kada će zatresti mrežu.

U narednih deset minuta su postigli još dva gola. Prvo je Saka sjajnim udarcem na asistenciju Megvajera zakucao loptu iza leđa Hoseinija, a potom je Sterling iskoristio dodavanje Kejna i pobednik se tada već znao. Treba dodati da je prvo poluvreme bilo produženo za 14 minuta, ali je to sve bilo uslovljeno povredom Beirevanda.

Foto:Tanjug-AP/rank Augstein

To se i potvrdilo u drugom poluvremenu. Saka je dobio pas od Sterlinga, promešao je odbranu Irana i savladao je Hoseinija, što je bio njegov drugi pogodak na meču.

Uspela je selekcija koju predvodi Karlos Keiroš sa klupe da postigne počasni pogodak. Lepo je Golizade provukao loptu do Taremija, a on je iz prve šutirao i pogodio je pod prečku, do tada nezaposlenog Pikforda.

Ipak, to je samo razljutilo Engleze koji su postigli dva gola do kraja susreta. Rašford je prvo povisio na 5:1 malo posle ulaska na teren. Njega je u stopu pratio Griliš, pošto su u isto vreme kročili na teren, pa je i on uspeo da pogodi mrežu nesrećnog Hoseinija.

Drugo poluvreme je produženo za deset minuta i kada su svi čekali poslednji sudijski zvižduk, dosuđen je penal za Iran. Taremi je preuzeo odgovornost i pogodio je mrežu po drugi put.

Engleska je na sjajan način otvorila Mundijal i poslala je oštru poruku konkurenciji, a sledeći meč u ovoj grupi igra se od 20 časova, gde se sastaju SAD i Vels.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz “lajv-blog”:

90+10. minut – Nema kraja ovoj utakmici. Penal za Iran. Dajer je nespretno povukao protivničkog igrača i sudija je posle pregleda VAR snimka pokazao na belu tačku. Taremi se latio lopte i postigao je drugi gol na meču. Tada je i sviran kraj urtakmice.

90. minut – Stižu i do šestog pogotka Englezi. Vilson je poslužio kao na tacni Griliša, a on njemu je samo preostalo da pogodi mrežu, što je učinio.

71. minut – Brzo uzvraćaju Englezi. Rašford samo što je kročio na teren je postigao gol. Lepo je Kejn prihvatio i zagradio loptu, prosledio ju je do Rašforda, a napadač je zalomio svog protivnika lepim lažnjakom i poslao je loptu u mrežu.

 

65. minut – Evo ih Iranci. Taremi smanjuje rezultat. Kombinovali su po desnoj strani, Golizade je proturio loptu do Taremija, a on je zakucao loptu pod prečku.

 

62. minut – Engleska daje četvrti gol, a Saka svoj drugi. Dobio je loptu od Sterlinga, uspeo je da iskreira prostor za šut i pogodio je mrežu Hoseinija.

 

46. minut – Počelo je drugo poluvreme.

45+14. minut – Gotovo je prvo poluvreme. Englezi vode 3:0 i pitaju se za sve na terenu.

45+1. minut – Rapsodija Engleza u Dohi. Sterling postiže treći gol. Otvorio se Iran, a ale kakve poseduje Engleska u napadu odmah koriste. Kejn je dobio loptu iskosa, poslao ju je u kazneni, a Sterling je lepim udarcem poslao loptu u mrežu. Irancima se ne piše dobro. Gol pogledajte OVDE. Prvo poluvreme je produženo za 14 minuta.

43. minut – Vodi Engleska sa 2:0. Saka povećava prednost. Muče Englezi Irance posle svakog kornera, a ovaj je bio koban. Megvajer je dočekao loptu, nadskočio je čuvara i prosledio loptu do Sake, a on ju je sjajno zahvatio i pocepao je mrežu Hoseinija.

 

35. minut – Vodi Engleska. Belingem je strelac. Dugo je trajala akcija, lopta je stigla do Šoa, on je centrirao, a Belingem je lepo ispratio sve i udarcem glavom je lobovao Hoseinija, koji je bio nemoćan. Zasluženo vođstvo ekipe Gereta Sautgejta.

 

32. minut – Prečka za Gordi Albion. Centrirao je Tripije, uspeo je Megvajer da naleti na loptu, ali je njegov udarac završio na okviru gola. Diže se malo ritam posle pauze zbog povrede golmana Irana.

30. minut – Prva prava šansa za Engleze. Razmenili su dosta pasova po desnom boku, uspeo je Saka da ubaci loptu u kazneni prostor, ali je Maunt šutirao pored gola.

17. minut – Nastavljena je utakmica, ali je Beiravan morao da zatraži izmenu. Vidljivo je da nije u najboljem stanju, a nos mu je i te kako otekao. Videćemo da li je za njega ovaj Mundijal završen. Umesto njega će između stativa stati Hoseini.

8. minut – Velika šansa za ekipu Gereta Sautgejta. Brzo su izveli prekid, Kejn je poslao loptu u kazneni prostor, golman Irana je promašio loptu, ali je Megvajer pogodio spoljni deo mreže. Golman azijske selekcije se tom prilikom sudario sa svojim igračom, pa mu se uakzuje lekarska pomoć, pošto je došlo do krvarenja i teško će nastaviti meč.

3. minut – Tražili su Englezi već na startu penal. Pao je Megvajer posle kornera, bio je u zagrljaju protivničkog igrača, ali posle konsultacije sa VAR-om je igra nastavljena.

14.00 – Utakmica je počela!

13.54 – Poznato je da u Iranu trenutno vladaju nemiri zbog ubistva žene koja nije nosila hidžab. Navijači te selekcije su istakli transparetne povodom toga.

13.50 – Pogledajte kako izgleda zagrevanje engleskih fudbalera.

SASTAVI

Engleska (4-3-3): Pikford – Tripije, Stouns, Megvajer, Šo – Rajs, Belingem, Maunt – Saka, Sterling, Kejn.

Iran (3-5-2): Beiranvant – Puraligandži, Češmi, Hoseini – Moharami, Nuralahi, Karimi, Haisafi, Mohamadi – Jahanbaš, Taremi. 

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar