Direktni izvršioci likvidacija, logistička podrška, blagajnik…: Ovako su “Vračarci” delila ZADUŽENJA

Na vrhu piramide "vračaraca" Džoni i Piperski, postojala je hijerarhija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP Srbije, Ilustracija

Organizovana kriminalna “Vračarska grupa” čiji su pripadnici ovog meseca lišeni slobode funkcionisala je pod “palicom” Nikole Vušovića, koji nosi nadimak Džoni sa Vračara. U grupi je postojala jasna hijerarhija i tačno se znalo šta je čiji deo posla.

Rame uz rame sa vođom grupe Nikolom Vušovićem na vrhu piramide bio je Uroš Piperski. Njih dvojica su, zajedno sa Dariom Đorđevićem, bili nalogodavci likvidacija, ali i svih ostalih nelegalnih radnji. Izdavali su i prenosili naloge pripadnicima organizovane kriminalne grupe u vezi sa pripremom izvršenja krivičnih dela, odnosno logistikom njihovog izvršenja.

Direktni izvršioci likvidacija bili su Lazar Ilić, Petar Jevtić, Miloš Miljanović i Marko Drakula. Oni su po nalozima neposredno izvršavali krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Luka Cerović, Nikola Milenković, Nikola Filipović i Miloš Pavlović takođe su učestvovali u organizaciji i planiranju izvršenja krivičnih dela i to neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i neovlašćene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksploivnih materija. Pronalazili su neposredne izvršioce ubistava, finansirali pripadnike organizovane kriminalne grupe i angažovali lica u cilju skrivanja i uništenja tragova krivičnih dela.

Nedeljko Todorović i Aleksandar Milošević su, kako je navedeno od strane Tužilaštva za organizovani kriminal, po nalozima Nikole Vušovića planirali pravac kretanja do mesta gde se planira izvršenje ubistva, trasu kretanja nakon izvršenja krivičnog dela, planirali su i mesta gde će se sakriti i uništiti predmeti i tragovi nakon izvršenog krivičnog dela, a takođe su vršili i opserviranje lica oštećenih krivičnim delom.

Nikola Kačarević bio je zadužen za namamljivanje potencijalne žrtve na mesto izvršenja ubistva i prikupljao informacije o žrtvama, njihovim navikama i kretanju.

Ivo Bukljaš, Đorđe Knežević Marko Tacić, Nikola Božilović, Aleksandar naumovski, Jovica Sovilja, Jovan Bošnjak, Nikola Vukojević, Rašo Ban, Strahinja Savić i Filip Grujić su, u cilju izvršenja ubistva, pratili potencijalne žrtve, prikupljali informacije o njima i pripremali neposredno izvršenje krivičnog dela, kao i uništavanje tragova i predmeta izvršenja krivičnog dela.

Stefan Mandarić, Vladan Miketić, Miloš Rančević, Aleksandar Ostojić, Vladimir Kovačević, Rajko Topić, Darko Maletić i Radivoje Jovanović su povremeno učestvovali u izvršavanju krivičnih dela i to u pronalaženju, angažovanju i plaćanju neposrednih izvršilaca krivičnih dela kao i prikupljanju podataka o oštećenjima iskorišćavanjem njihovog poverenja.

Draško Nikolić je bio svojeverni “blagajnik” klana jer je za potrebe organizovane kriminalne grupe skrivao novac koji potiče od izvršenih krivičnih dela i po nalozima orgaizatora ga je raspoređivao pripadnicima organizovane kriminalne grupe, a Miloš Andrejević je plaćao izvršenja krivičnih dela zajedno sa oganizatorom organizovane kriminalne grupe Urošem Piperskim.

Ivan Biletić i Vojin Stupar pružali su logističku podršku direktnim izvršiocima krivičnih dela tako što su na nedozvoljen način prebacivali direktne izvršioce ubistava preko državne granice i skrivali ih na tajnim lokacijama kako ne bi bili lišeni slobode od strane nadležnih državnih organa Republike Srbije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar