Lekcija iz patriotizma Danila Anđušića: Pešić ga nije udostojio telefonskog poziva, a on pokazao veličinu

Iako selektor nije ispao fer prema njemu, bez razmišljanja se odazvao pozivu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic

“Za mene je reprezentacije iznad svega. Ukoliko stigne, odazivaću se na svaki poziv”, rekao je Danilo Anđušić za Objektiv nakon što nije video svoje ime na spisku Svetislava Pešića za Evrobasket.

Mnogima bi bio povređena sujeta, ego ili ponos, jer kada iza sebe imate sezonu života na evroligaškom nivou, prosto je normalno da očekujete da budete barem na širem spisku. Ipak, Pešić nije video sjajnog šutera u svojim planovima i Danilo Anđušić je Evropsko prvenstvo ispratio kraj malog ekrana.

Evidentno je bilo da je Pešić napravio grešku i da nam je nedostajao igrač Danilovih karakteristika, ali lako je biti general posle bitke.

No, nije to tema ove priče, već odnos Danila Anđušića prema reprezentaciji Srbiji. Iako ga je Pešić precrtao za Evropsko prvenstvo, ne udostojeći se čak ni da ga nazove telefonom i objasni mu razloge zašto nije na spisku, košarkaš Partizana je pokazao da nema sujetu i da je verni vojnik reprezentacije Srbije.

Ovo se zove patriotizam na delu, a Danilo je još jednom dokazao svoju veličinu. Bez pogovora je prihvatio poziv Svetislava Pešića i stavio se na raspolaganje za najvažnije mečeve Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Uprkos gustom rasporedu i velikom broju utakmica za Partizan, Anđušić nije mnogo razmišljao i nasmejan se pojavio na reprezentativnom okupljanju. Sada se očekuje od njega da bude jedan od nosilaca naše selekcije.

– Meni je velika čast i prvilegija da igram za reprezentaciju Srbije. Da li sam ranije bio na spisku ili nisam, to mi nikada nije bilo važno. Radujem se pozivu, daću sve od sebe da pomognem državnom timu da stigne do cilja, da stigne do Mundobasketa – rekao je Anuđić za SK.

Podsetimo, pred Srbijom su dve važne utakmice u okiviru kavlifikacija za Svetsko prvenstvo. Sa Britancima igramo 11. novembra u Njukaslu, a sa Turcima tri dana kasnije u Beogradu. Ukoliko želi da se plasira na Mundobasket, naša reprezentacija mora da ide na trijumf u oba meča.

(B.K.)

Bonus video:

OBJEKTIV INTERVJU – Danilo Anđušić: Kako sam se vratio na pravi put i pobedio u najtežoj borbiIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar