Savršena gornja usna: Kako najjednostavnije da naglasite KUPIDONOV LUK?

Naučite kako da uz pomoć šminke oblikujete usne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kupidonov luk igra veoma važnu ulogu kada je u pitanju celokupan izgled.

Međutim, često se dešava da devojke ne znaju kako pravilno da ga naglase ili to rade na potpuno pogrešan način.

Zato, ispratite ove korake i imaćete savršeno naglašenu gornju usnu.

Trik jedan

Istaknite ga: Koristite korektor

Bez obzira na definiciju vaše gornje usne, šminkeri se slažu: malo korektora može mnogo da uradi. Da biste zaista učinili da vaš kupidonov luk „iskače“, trebalo bi da koristite korektor za nijansu svetliji od vaše kože. Nanesite ga na četkicu sa uglom i izvucite liniju tik iznad linije usana., prateći vaš prirodni oblik kupidonovog luka.  Na ovaj način ističete, izoštravate i naglašavate prirodni oblik usana.

Promenite ga: Razmažite podlogu

Kao što korektor može da istakne kupidonov luk, tako podloga može da ga umanji ili prikrije ako niste zadovoljni izgledom svog kupidonovog luka. Dobro hidrirajte usne i onda sunđerom nanesite podlogu na površinu usana. Nakon što nanesete podlogu i dozvolite joj da se slegne, koristite kremastu olovku za usne da biste ponovno kreirali željenu liniju usana i kupidonov luk.

Trik dva

Istaknite ga: Olovka za usne

Ako vam se sviđa oblik vašeg kupidonog luka, ali želite da ga poboljšate, rešenje je olovka za usne. Da bi usne izgledale punije, pređite tik iznad kupidonovog luka olovkom za usne koja je za nijansu tamnija od boje izabranog karmina. Koristite zaobljene oblike, a nakon izvlačenja ilinije izblendajte boju ka unutrašnjosti usne.

Foto: Shutterstock

Ublažite ga: Zamagljena linija usana

Oštre linije olovke za usne i precizno nanošenje ruževa (posebno mat sorti) čine usne definisanijim. Sa druge strane,a ko želite da preoblikujete kupidonov luk, trebalo bi da zamaglite ivice usana. Na taj način  omekšavate oštre vrhove i dajete im kružniji i mekši oblik. Za ovaj potez koristite meki mat karmin.

Trik tri

Istaknite ga: Koristite hajlajter

Nekada je hajlajter bio rezervisan za obraze. Danas se pojavljuje iznad obrva, na nosu i – pogađate – kupidonovom luku. Izaberite hajlajter koji izgleda kao blistavija varijanta vaše kože (važno je da bude isti podton) i njime lagano uokvirite kupidonov luk.

Umekšajte ga: Nanesite olovku za usne iznad luka

Ako žudite za mekšimlukom od vašeg prirodnog, nanesite olovku za usne iznad gornje usne. Pre  toga zamaglite luk korektorom. Sada možete da nacrtate mekše linije luka.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, lepotaizdravlje.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar