Srpski glumac 19 puta OŠAMARIO kolegu! Progovorio o svemu: “Tada nisam imao hleba da jedem”

Irfan je rekao da bi ulogu Japnaca iz filma "Tesne kože" koja mu je obeležila karijeru ponovo prihvatio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Legendarni glumac Irfan Mensur poznat je po brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama. Šira javnost ga je upoznala kao Gavrila Principa u filmu “Sarajevski atentat“ iz 1975. godine, te kao Dragana Pašanovića u filmu “Čuvari plaže u zimskom periodu“ iz 1976. godine.

Glumac je otkrio da je za potrebe jedne scene u filmu “Nebeska udica”, morao 19 puta da ošamari Nikolu Đurička koji mu je u tom ostvarenju glumio sina.

– Pokojni Ljubiša Samardžić, koji je režirao taj film zahtevao je nešto. Nisam znao tačno šta. U jednoj sceni je trebalo Nikoli da opalim šamar. Posle prvog udarca, Ljubiša je rekao da nije dobro i da moramo da ponovimo. Ljubiša kaže nije dobro, mora ponovo. Tu scenu smo ponovili 18-19 puta i ja sam stvarno Đuričku udario 18-19 pravih šamara.

Foto: Medija centar

Poslednji put kada sam ga ošamario Ljubiša je rekao: “E, sada je dobro”, a uradio sam isto što i prethodnih 18 puta. Onda sam shvatio da je sve to bio mali šou za jednu vrlo važnu osoba koja je stajala iza kamere pored njega. O kojoj osobi se radi, ne mogu da vam otkrijem – priča glumac.

Irfan je rekao da bi ulogu Japnaca iz filma “Tesne kože” koja mu je obeležila karijeru ponovo prihvatio da može da vrati vreme.

– Normalno da bih je opet prihvatio jer tada nisam imao ‘leba da jedem. Naravno, ne samo zbog toga, nego i zbog dragih ljudi sa kojima sam u tom filmu igrao. Pobegao sam posle prvog dela tog serijala jer sam shvatio da želim drugu vrstu karijere i da se posvetim pozorištu i drugoj vrsti filmova – kaže Mesnur.

Foto: ATA images/Antonio Ahel

Glumac kaže da se tokom izvođenja predstave “Dibuk” uspavao na sceni.

– Desilo mi se da sam se uspavao na sceni tokom izvođenja jedne predstave. Nisam bio pod dejstvom bilo kakvih opijata, tu mislim i na drogu, alkohol, nisam bio ni umoran. Mislim da sam jedini glumac koji je zaspao tokom izvođenja jedne predstave – kaže glumac.

Irfan se prisetio i svog najgoreg pijanstva iz studentskih dana koje, kako kaže, nikada neće zaboraviti.

– Pijanstvo koje pamtim dogodilo se dok sam bio na studijama FDU. To je bilo u poznatom Kolarcu jer su tada prostorije FDU-a bile u toj zgradi. Toliko sam se napio da sam zaspao na stolu. Glava je bila na stolu, a dugačka kosa koju sam tada nosio bila je u nekom sosu. Probudili su me, odveli na Akademiju i gurnuli pod tuš kako bih došao sebi. Strašno me je bilo sramota. Ne divim se pijanim ljudima jer je to ponižavanje samog sebe jer ne kontrolišete svoju misao, pokret i ponašanje. Kao da ste napola čovek – zaključio je Mensur.

BONUS VIDEO



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar