Hoće centrala da pogreši jednom, ali ne sto puta!

Previše je bilo promašaja da bi bilo slučajnost...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Iako je delovalo da će konačno Zvezdin brod uploviti u mirne vode, talasi su ponovo zapljusnuli crveno-belu flotu koja će svoju evropsku odiseju najverovatnije završiti već u novembru.

Klub sa Marakane je ambiciozno započeo aktuelnu sezonu, sa željom da se domogne Lige šampiona i prvog mesta u Mozzart bet Superligi Srbije. Domaće prvenstvo ide po planu, uprkos sve boljem Partizanu, ali sada već može da se konstatuje da je Zvezda u evropskoj krizi.

Za samo sedam dana je pala euforija u zvezdaškoj javnosti. Od ubedljive pobede u Beogradu, do maleroznog poraza u Mađarskoj od Ferencvaroša, koji je crveno-bele prikovao za dno tabele H sa samo tri osvojena boda. Zvezda sada mora da sruši Monako i Trabzon kako bi mogla da se nada da će igrati Evropu na proleće.

Igraju izabranici Miloša Milojevića po sistemu toplo-hladno, s tim da postoji jedna konstanta – Zvezdini napadači su daleko od dobre forme. Ukupno 450 minuta nisu postigli gol. Kada napišemo napadači crveno-belih, mislimo na Aleksandra Pešića, jer je Kalifa Kulibali odigrao samo 129 minuta u dresu Crvene zvezde.

Foto: Starsport

Upravo se napadač iz Malija našao u žiži srpske javnost posle meča sa Ferencvarošem, iako nije bio ni na klupi za rezervne igrače. Po njemu i ljudima koji su ga doveli udario je Rade Bogdanović. Nije štedeo reči bivši as Željezničara i Atletiko Madrida kada je pričao o Kulibaliju i Zvezdinoj upravi.

– U boj ka Ligi šampiona se ne ide bez centarfora… Kupili su centarfora, života mi, mene bi bilo sramota beogradskom kaldrmom prošetati, a da kupim onog Kulibalija u 31-32 godini – bez ustručavanja je rekao Bogdanović uživo u programu RTS-a.

Ume nekada da pretera, ali je ogolio veliki problem crveno-belih, a on se zovu pojačanja na Marakani. Već sezonama Zvezdin skauting ne može da pogodi sa ofanzivcima (Osman Bukari je izuzetak).

Imali su previše promašaja Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić u poslednje vreme. Nema potrebe nabrajati sve Zvezdine greške u prelaznim rokovima. Dovoljno je samo reći Tomane, Van la Para, Garsija, Ruiz, Mouče… Nema potrebe da nastavljamo dalje, da ne stajemo na muku navijačima kluba iz Ljutice Bogdana.

Pred početak sezone Zvezda je prodala Milana Pavkova i Ohija, a stigao je momak iz Malija, koji za sada nije dobio nikakvu priliku i polako dobija oreol novog u nizu promašaja. Nadali su se na Marakani da će Kulibali moći da uskoči u kopačke Milana Pavkova, međutim, prvi utisak je da od tog posla neće biti ništa.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

– Kao što znate, otišao je Pavkov i na njegovu poziciju hteli smo da dovedemo špica sličnih karakteristika. Radi se o Kalifi Kulibaliju, igrao je za Šarlroa, Gent, a poslednjih pet sezona za Nant. Radi se o igraču odličnih atletskih sposobnosti, visok je, karakteriše ga odlična igra u protivničkom šesnaestercu, igra glavom, obema nogama jednako dobro i verujem da će da bude značajno pojačanje za Crvenu zvezdu – rekao je Mrkela na promociji.

Krenula je Zvezda u evropsku bitku sa samo dva napadača, od kojih je jedan potpuno van forme. U sezoni koja je najavljena kao istorijska – jer prvo mesto domaćeg prvenstva vodi u direktan plasman u Ligu šampiona – dva napadača nisu dovoljna i za to nije potrebno stručno lice da zaključi.

Bačen je u vatru supertalentovani Jovan Mijatović, ali ne može se očekivati od 17-godišnjeg momka da krpi rupe koje su napravili oni na najvišim pozicijama.

Previše je bilo promašaja da bi bilo slučajnost i što kaže legendarni Bata Stojković u “Balkanskom špijunu”: Hoće centrala da pogreši jednom, ali ne sto puta!”

(B.K.)

BONUS VIDEO:

Da li je on Kataijev naslednik? Roditelji kriju ponude evropskih klubova, a on sanja Zvezdin dres!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar