Da li je on Kataijev naslednik? Roditelji kriju ponude evropskih klubova, a on sanja Zvezdin dres!

Zvezdino dete se već dve sezone kali pored dvorane „Ranko Žeravica“ i publika na utakmicama Prve lige Srbije tačno zna šta da očekuje kada je lopta u nogama „desetke“ Traktorista

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Ako nešto istinski želiš, onda će se to i ostvariti, a deluje da mladi Vladimir Lučić ima ogroman motiv da zaigra za prvi tim Zvezde i pokaže ono što zna.

Omladinska škola crveno-belih je iznedrila pregršt talentovanih igrača, redovno se priča i piše o biserima koji se bruse iza juga Marakane, da bi samo oni najbolji dobili priliku da zaigraju podno čuvene severne tribine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako mnogim “običnim“ ljubiteljima srpskog fudbala ne znači mnogo njegovo ime, oni dobro upućeni znaju da na novobegradskim terenima IMT-a stasava fudbaler satkan od posebnog materijala. Zvezdino dete se već dve sezone kali pored dvorane „Ranko Žeravica“ i publika na utakmicama Prve lige Srbije tačno zna šta da očekuje kada je lopta u nogama „desetke“ Traktorista.

Navijači tada mogu da namiršu dobar potez, asistenciju ili gol, jer znaju da je Lučić uvek opasan po protivničku ekipu. Upravo je on jedan od najzaslužnijih što se IMT nalazi pred najvećim uspehom u istoriji kluba, pred plasmanom u elitni rang srpskog fudbala. Trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli i dva kola pre kraja imaju realne šanse za plasman u elitu.

Foto: Starsport

IMT igra u nezaustavljivoj seriji, vezali su šest pobeda u ligi, a nedavno su u direktnom obračunu nadigrali glavnog konkurenta za Superligu, ekipu Javora. Bilo je 4:2 za Traktoriste, koji su na vrućem gostovanju pokazali šampionski karakter.

-Ključno za naš uspeh je činjenica da smo svi jako dobri drugari, atomosfera je sjajna i samim tim je mnogo lepše raditi i truditi se. Upravo iz toga je došao rezultat, kao naplata našeg zalaganja. Mislim da možemo da se plasiramo u Superligu, igramo baš dobro i svaku utakmicu dajemo po tri, četiri gola, tako da verujem. Sada smo pobedili Javor, što niko nije očekivao izuzev nas, a poraz nemamo već dugo. Tamo je baš teško da se igra, a mi smo ih pobedili pred mnogo njihove publike. Bila je strašna utakmica, tenzija, a ja mnogo volim takvu atmosferu. To me dodatno motiviše. Volim kada je atmosfera vrela, tada je najlepše igrati – rekao je Vladimir Lučić na početku razgovora za Objektiv.

Foto: Starsport

Razlog za tako nešto je i više nego jasan, mladi ofanzivni vezista je ove sezone čak 11 puta tresao mreže rivala, kreirao toliko šansi i direktno uticao da se IMT nađe u ovakvoj šansi.

Zvezdin fudbaler koji igra na pozajmici u novobeogradskom timu je odigrao zaista veliki broj dobrih utakmica, ali je posebno izdvojio duel sa filijalom crveno-belih kada je odigrao čudesan meč, postigao dva gola i bukvalno sam pregazio ekipu Grafičara.

-Iskreno, imao sam dodatni motiv da se pokažem i dokažem ljudima iz Zvezde. Imam mnogo drugara u Grafičaru, a inače sam se pred taj meč kladio sa braćom Mituljikić u večeru, da će IMT pobediti. Posle pobede sam ih malo bockao, a večeru nisu platili, prave se da se ne sećaju. Na kraju sam im rekao da ću ih ja voditi na večeru, jer sam pobedio – ispričao je sa osmehom na licu 19-godišnji fudbaler.

Foto: Starsport

Ne samo zbog tog meča, već je opšti utisak da je Lučić položio ispit u IMT-u sa čistom peticom i da je spreman za stepenicu više.

-I prošle godine sam imao jako dobru sezonu i mislim da sam prevazišao Prvu ligu. Možda je glupo što to kažem, ali realno je da sam jesam.

Nakon izuzetne epizode na Novom Beogradu, Lučić se nada da će dobiti svojih pet minuta na Marakani.

-Meni je jedan cilj u glavi, a to je povratak u Zvezdu. Svaka nova utakmica je prilika za dokazivanje i mogućnost da se nametnem crveno-belima i pokažem da zaslužujem šansu. Dajem sve od sebe, a na skautima Zvezde je da to primete. Vidim sebe u Crvenoj zvezdi na leto. Daću sve od sebe da ostanem u Zvezdi. Nadam se da mogu, ali je na klubu da odluči.

Da je na pravom putu bilo je jasno zimus, kada je Dejan Stanković prvo pozvao Lučića na pripreme, a onda i javno pohvalio pred novinarima, što baš i nema običaj.

-Stvarno sam se uozbiljio, pripreme sa Zvezdom su mu mnogo pomogle, popravio sam defanzivu i sada igram u oba pravca. Trener Krulj mi je u tome baš pomogao. Pre nisam igrao toliko u defanzivi, a sada sam uspeo da unapredim taj segment i igre, što me čini jako zadovoljnim. Jedino tako mogu da uspem. Bio sam jako ponosan kada sam čuo Misterove reči. To mi je samo podstrek da se trudim i radim još jače.

Foto: Nikola Mitic/STARSPORT

Utisaka sa priprema crveno-belih je bilo mnogo, ipak, jedan fudbaler je opčinio mladog fudbalera. U pitanju je Aleksandar Katai, a Lučić ne krije da mu prijaju poređenja sa majstorom fudbala iz Srbobrana.

-Bilo je baš fino, svi su zaista dobri igrači i imali su odličan odnos prema meni, ali najjači utisak je na mene ostavio Aleksandar Katai. Kako on igra, kako on „mota“, to je neverovatno. Mene zovu mali Katai i to mi jako prija. Čovek je majstor, volim da ga gledam i „kradem“ poteze. Koliko on lagano igre, bukvalno pleše po terenu. Jednom smo na treningu odigrali i bilo je baš dobro. Nekoliko duplih pasova, zaista smo se dobro razumeli, a posle treninga mi je rekao da se vidi da znam, što je meni mnogo značilo. Baš sam zadovoljan kako sam prošao na pripremama.

Foto: Starsport

Ukoliko uspe da se izbori na letnjim pripremama za mesto u timu, imaće veliki problem, pošto pokriva pozicije koje su zacementirane na Marakani.

-To što igra Katai ili Ivanić, prednji vezni, levo krilo. To su pozicije koje pokrivam i na kojima se najbolje snalazim.

Svestan je Lučić da nije bilo realno da se od ove zime i zvanično priključi prvom timu. Na sopstveni zahtev je otišao u IMT kako bi imao minute u nogama i tako spreman došao na letnju proziviku, gde se nada da će biti.

-Iskreno, jurila se titula, možda sam i mogao da imam nekog malog prostora, ali sam više voleo da idem na pozajmicu i igram svaku utakmicu 90 minuta, da što spremniji ponovo odem na pripreme i pokažem šta znam i ostanem sa prvim timom. Bolje mi je da igram nego da sedim na klupi.

Momak koji je od kadeta u Zvezdi smatra da je napravio dobar potez odlaskom u IMT i ne žali što nije karijeru nastavio u Čukaričkom, koji je jarko želeo Lučića u svojim redovima.

-Bio sam na pripremama u Čukaričkom i stvarno sam odigrao dobro, a oni su hteli da me uzmu, ali nisu mogli zbog Zvezde. Da sam potpisao tada, zamenio bih verovatno Birmančevića, koji je otišao u Malme. Ipak, Zvezda nije dala, a ja se nisam tu previše ni pitao.

Pored Čukaričkog, za Zvezdinog fudbalera, koji ima važeći ugovor sa klubom do 2025. godine, raspitivali su se i mnogi drugi klubovi. Zanimljivo, mladi Lučić nije upoznat o kojim se timovima radi, a za to su “krivi“ njegovi najbliži.

-Roditelji mi ne pričaju za ponude, ali skoro sam saznao da su se italijanski menadžeri raspitivali za mene. Posle utakmice su mama i tata rekli da je pitao za mene, ispostavilo se da je nekoliko evropskih klubova. Ali uglavnom neće da mi kažu ko se raspituje, čak i kada ih pitam – rekao je Vladimir Lučić na kraju razgovora za Objektiv.rs.

Piše: Blažo Komnenić

OBJEKTIV INTERVJU: Vujadin Savić otkrio gde želi da nastavi karijeru i progovorio o povratku na Marakanu



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar