Zvicer skrivanje PLATIO PET MILIONA evra: Avans za ubistvo Vukotića predat turskoj mafiji, sad se sve zna

Vođa Sedat Šahin je u zatvoru u Turskoj, ali njegovi najbliži saradnici, kako se sumnja, uzeli su novac da odrade ubistvo Jovana Vukotića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP

Četvoro državljana Turske, od kojih je jedna žena, boravilo je u junu u Beogradu gde je, kako se sumnja, ugovorilo likvidaciju i cenu od 1,5 miliona evra za smrt navodnog vođe “škaljarskog klana” Jovana Vukotića.

Prema istim informacijama, avans je isplaćen u srpskoj prestonici, a jedan od ovih ljudi i danas je na našoj teritoriji. Reč je o Kadiru H., koji ima bliske veze među ovdašnjim kriminalcima.

Pored njega, u Beogradu su tih dana boravili i Baris Bojun i Binali Čamgoz, kao i njihova bliska prijateljica.

– Ova četvorka je sasvim slučajno legitimisana u jednom od beogradskih lokala – navodi izvor medija blizak istrazi.

– Posle toga oni su se naprasno izgubili. Ista žena je sutradan legitimisana na aerodromu “Nikola Tesla”. Letela je ka Crnoj Gori. Srbiju su napustili ubrzo i Bojun i Čamgoz. Kadir H. je, međutim, ostao u Beogradu, a prema opertaivnim saznanjima, on je i danas tu i štite ga određeni krugovi.

Čamgoz je narednog meseca, odnosno u julu, uhapšen u Crnoj Gori, dok je Bojun u avgustu “pao” u Riminiju u Italiji, sa lažnim papirima. Iza rešetaka se jedino nisu našli tajanstvena dama i Kadir H., koji se zadržao u Beogradu. Bez obzira na ova hapšenja, osmog dana septembra u Istanublu je likvidiran Vukotić.

Vrlo brzo istanbulska policija je pohapsila osumnjičene za ovaj zločin. Utvrđeno je, bar prema prvim informacijama, da je zločin naručio Radoje Zvicer, vođa “kavačkog klana”, a da su nalozi preko njegovog brata od tetke Radoja Živkovića Žutog i Zdravka Perunovića “prosleđeni” tuskoj mafiji, čije je sedište u Izmiru.

Sumnja se da su sve četvoro Turaka, koji su legitimisani u Beogradu, pripadnici mnogo jače mafijaške organizacije, koju predvodi Sedat Šahin i čije je sedište u Bafri, ali je svoje aktivnosti usmerila na Istanbul. Ovaj klan je, prema izveštajima turske policije, jedan od tri najjača u ovoj zemlji. Povezivani su sa mnogobrojnim ubistvima i drugim krivičnim delima, a kao i “škaljarci” i “kavčani”, u sukobu su sa jednom, takođe, velikom mafijaškom ekipom iz ove zemlje.

Vođa Sedat Šahin je u zatvoru u Turskoj, ali njegovi najbliži saradnici, kako se sumnja, uzeli su novac da odrade ubistvo Jovana Vukotića. Pored toga, prema podacima obaveštajnih službi, dve kriminalne organizacije sarađuju i u prevozu narkotika, čiji se transport odvija preko Turske i to u više pravaca. Najvažniji je heroinski, koji kreće od Avganistana, pa nadalje ka Evropi.

Kadir H./ Baris Bojun, Foto Instagram/printskrin

Oba kotorska klana, prema dostupnim informacijama, našla su svoje uporište i u ovoj zemlji. Izvesno vreme, pre izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba, “kavčani” su bili stacionirani u Kijevu, odakle su vodili sve svoje poslove. Po izbijanju rata, kako se sumnja, prebegli su u Tursku, a tu im se uskoro pridružio i Radoje Zvicer, koji je pobegao iz Crne Gore kako bi izbegao hapšenje.

Prema operativnim informacijama evropskih policijskih službi, Zvicer je lociran na teritoriji Turske nekako u isto vreme kada je u Istanbulu ubijen Jovan Vukotić. Postoji podatak bezbednosnih službi, da je posle hapšenja osumnjičenih za zločin, sklonjen u Iran i da mu zaštitu pruža jedna od najjačih mafijaških organizacija iz Turske.

– Dao im je pet miliona evra da ga sklone na sigurno – tvrdi izvor medija.

Uhapšeni bliski Bojunu i Čamgozu 

Posle ubistva Vukotića, turski istražni organi su pored dvojice Crnogoraca, Živkovića i Perunovića, uhapsili još desetak pripadnika kriminalne grupe, koja je za novac likvidirala Kotoranina. Istovremeno, saopštili su i da su lisice stavljene ljudima bliskim Bojunu i Čamgozu. Dosta stidljivo, počelo je da provejava i ime Kadira H.

 Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar