Princ Vilijam nije oprostio PROŠLOST maćehi Kamili: Oduzeo joj važnu ulogu, a deci ne dozvoljava OVO

Kamila se uzdigla u kraljevske redove kroz godine marljive službe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia/OGL3, Wikipedia/CC

Kraljica Kamila nije prava baka troje dece princa Vilijama, a princ ne želi ni da je tako zovu nakon, što je jasno dao do znanja da imaju dvojicu deda i samo jednu baku.

Princ od Velsa, koji odgaja svoje troje dece sa suprugom Kejt, navodno je bio uporan u tome da će Kamilu znati samo kao suprugu njegovog oca, a ne kao baku, kaže nova knjiga.

Kraljevska biografkinja Andžela Levin iznela je te navode u svojoj novoj knjizi “Camilla: From Outcast to Queen Consort”.

U knjizi gospođa Levin govori o tome kako je Kamila godinama održavala svoju vezu s prinčevima Vilijamom i Harijem, kao i s unucima: Džordžom, Šarlot, Luisom, Arčijem i Lilibet.ž

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

U knjizi piše: “Amanda Makmanus (jedna od Kamilinih pomoćnica od poverenja) ima pozitivno mišljenje o Kamili kao maćehi. Njeno kraljevsko visočanstvo je vrlo topla žena, ona ima svoju decu i unuke, pa ne bi nikome pokušavala da oduzme drugu decu.”

– Imati ih u blizini više je bonus. Ona voli decu i što ih je više, to bolje.

Ona dodaje: “Vilijam je ipak jasno dao do znanja da je Kamila supruga njegovog oca, ali ne i baka njegovoj deci, te da princ Džordž, njegova sestra princeza Šarlot i princ Luis imaju dvojicu dede, ali samo jednu baku.”

Otkako se udala za Čarlsa 2005. godine, Kamila se uzdigla u kraljevske redove kroz godine marljive službe.

Sada je preuzela svoju ulogu kraljice supruge dok se kralj Čarls III penje na presto. Romansa ovog para bila je duga i komplikovana.

Nakon što su se kratko upoznali i izlazili, Kamila se udala za drugog muškarca dok je Čarls bio u Kraljevskoj mornarici.

Nakon povratka Čarls se oženio Dajanom Spenser – ali brak se raspao godinama kasnije zbog tvrdnji da je imao aferu s Kamilom.

Prince William Prince William at St John's College for his first day as a full-time Cambridge University student, Britain - 07 Jan 2014, Image: 231889076, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:
REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čarls i Kamila prvi put su se sreli 1970. na polo utakmici u Vindsor Grejt Parku, i odmah su se povezali zbog zajedničkog interesovanja za boravak na otvorenom.

Kamila Šand ćerka je časnika u vojsci, bojnika Brusa Šanda, i njegove supruge Rosalind. Ona je strastvena ljubiteljka konja koja je ranije rekla da je veliki deo svog detinjstva provela jašući ih.

U to vreme poznato je da se Kamila našalila na račun svoje prabake koja je bila u vezi s kraljem Edvardom VII, rekavši Čarlsu:

– Moja prabaka bila je ljubavnica tvog prapradede. Osećam da imamo nešto zajedničko.

Nakon upoznavanja, par se zabavljao neko vreme, pre nego što je Čarls otišao u Kraljevsku mornaricu. Po njegovom povratku osam meseci kasnije, Kamila je već bila verena za bivšeg momka njegove sestre Ane, Endrua Parkera Boulsa.

Kamila i Parker Bouls venčali su se 1973. godine i tako je ostalo do 1995. godine, a Kamila i Čarls u aprilu 2005.
Kamila Parker Bouls

Uprkos naizgled neprijatnoj prirodi situacije, veruje se da su Čarls i Kamila ostali prijatelji. Godine 1980. Čarls je upoznao Dajanu Spenser, koja će kasnije postati voljena princeza Dajana.

Omiljena princeza je tada imala samo 18 godina, ali su se njih dvoje verili sledeće godine 1981. Njihovo venčanje pratilo je oko 750 miliona ljudi širom sveta, a prisutna je bila i Kamila.

Njihov najstariji sin, princ Vilijam, rođen je sledeće godine 1982, a njegov mlađi brat, princ Hari, dve godine kasnije, 1984. Međutim, njihov brak se rano raspao, a Čarls je u biografiji koju je podržao tvrdio da su do 1986. on i Kamila već imali aferu.

Godine 1992. tadašnji premijer Džon Major objavio je da su se Čarls i Dajana razišli. Dve godine kasnije, 1994, Čarls je priznao da je bio neveran Dajani.

Na pitanje da li joj je ostao veran tokom dokumentarca o svom životu, rekao je: “Da, da… Sve dok se nije nepovratno slomio, oboje smo to pokušali.”

foto: Profimedia

U januaru 1995. Kamila i njen suprug Endru takođe su objavili da se takođe rastaju, a u novembru je Dajana imala svoju zloglasnu BBC-jevu Panoramu s Martinom Baširom u kojoj je rekla: “Pa, bilo nas je troje u ovom braku, pa je bila mala gužva.”

Čarls i Kamila objavili su svoju veridbu u februaru 2005, što je izazvalo široka nagađanja o tome koju bi titulu ona trebala da preuzme.

Bakingemska palata objavila je da će joj dodeliti titulu vojvotkinje od Kornvola, kako bi se izbegle bilo kakve kontroverze oko titule pokojne princeze Dajane.

U februaru 2022. pojavila se kraljica kako bi dala svoj blagoslov paru i objavila da će nakon Čarlsovog uspona na presto Kamila postati kraljica supruga.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar