Ameri glasali pred početak NBA sezone: Dončić skida Jokića sa vrha, ali tu je i Vasilije Micić!

Mladi Francuz Viktor Vembanjama (45 odsto) je najbolji košarkaš koji ne igra u NBA ligi, odlučeno je glasovima publike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaš Dalasa Slovenac Luka Dončić glavni je kandidat za najkorisnijeg igrača sezone (MVP) navodi se u anketi, koju su čelnici NBA lige sproveli sa generalnim menadžerima svih klubova, prenose američki mediji.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige i košarkaš Denvera Srbin Nikola Jokić ne nalazi se među četiri kandidata za ovosezonsku nagradu.

Čak 48 odsto anketiranih smatra da je Dončić prvi favorit. Na drugom mestu je košarkaš Milvokija Grk Janis Adetokumbo (34 odsto), a potom slede igrač Filadelfije Džoel Embid (14) i plejmejker Golden Stejta Stef Kari (3).

Generalni menadžeri predviđaju da je Milvoki kandidat broj jedan za titulu (43 odsto), a potom slede Golden stejt (25), Boston (21), LA Klipers (11)…

Jokić ima najveće šanse da naredne sezone bude najbolji centar u NBA ligi. Srpski košarkaš je dobio 79 odsto, a na drugom mestu je Embid sa 17.

Mladi Francuz Viktor Vembanjama (45 odsto) je najbolji košarkaš koji ne igra u NBA ligi, a potom slede Nikola Mirotić (28) iz Barselone i plejmejker Efesa i srpski reprezentativac Vasilije Micić (21).

Najbolji trener u NBA ligi je Erik Spolstra iz Majamija, koji je dobio 52 odsto glasova.

Nova sezona u NBA ligi počinje 19. oktobra.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar