Trener Zvezdinog prvog rivala u ABA ligi: “Ne dolazimo u Beograd sa belom zastavom”

Istakao je da MZT već u subotu očekuje duel sa Crvenom zvezdom, evroligašem sa velikim budžetom koji je možda 10 puta veći od budžeta skopskog kluba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Trener košarkaša MZT iz Skoplja Aleksandar Petrović izjavio je da je glavni cilj njegove ekipe opstanak u regionalnoj ABA ligi, ali da na utakmicu prvog kola protiv Crvene zvezde u Beogradu “neće otići sa belom zastavom”.

– Očekuje nas zanimljiva i teška sezona. Pre svega, rekao sam da će MZT ove godine napasti sve domaće titule, a primarni cilj je opstanak u ABA ligi, koja je medju tri najbolje u Evropi – rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Istakao je da MZT već u subotu očekuje duel sa Crvenom zvezdom, evroligašem sa velikim budžetom koji je možda 10 puta veći od budžeta skopskog kluba.

– Ipak, nećemo otići sa belom zastavom, daćemo sve od sebe koliko možemo. Imamo i povredjene igrače, ali pored toga idemo da se takmičimo i da uživamo – rekao je trener MZT Skoplje, preneli su lokalni mediji.

On je dodao da će njegov tim u prvih pet kola ABA lige igrati četiri utakmice sa glavnim pretendentima za osvajanje regionalne lige.

– Očekujem dobru sezonu, samo da nas zdravlje služi, zadovoljan sam radom igrača na treninzima i utakmicama. Samo poslednji test sa PAOK-om smo pali, juče smo dobrom igrom u napadu osvojili Superkup (Severne Makedonije). Radićemo više na odbrani, očekujem dobru sezonu uz nadu za manje povreda – rekao je Petrović.

Makedonski šampion MZT Skoplje, koji se posle četiri godine vratio u ABA ligu, igraće u subotu od 20 časova u Beogradu protiv Zvezde.

Posle toga sledi početak makedonskog prvenstva protiv TFT, a zatim će 10. oktobra Partizan gostovati u Skoplju.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar