Ne morate da trošite sate na ČIŠĆENJE: Šest trikova pomoću kojih će vaša kuća biti UREDNA svaki dan

Isprobajte ih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nered se vrlo lako stvara u domu, a često nemamo dovoljno vremena da sve pospremimo.

Međutim, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da vam kuća bude što urednija bez mnogo truda i muke.

Da ne biste baš previše vremena gubili na temeljno čišćenje potrebno je da svakodnevno poštujete mala pravila pomoću kojih će vam kuća uvek biti čista i uredna.

1. Ne ulazite obuveni

Neka ovo bude glavno pravilo u vašem domu koga treba da poštuju svi koji ulaze bez izuzetaka. Ukoliko se izuvate odmah na ulazu sigurno će se manje prljavštine u nositi u kuću i podovi će biti uvek čisti.

Pri ruci uvek imajte gotovo univerzalno sredstvo za čišćenje koje možete napraviti sami bez ikakvih problema. Jednostavno izmešajte limunov sok, sodu bikarbonu i sirće. Sa ovim sredstvom možete čistiti sve površine u domu, od kupatila do kuhinje.

3. Brišite prašinu svaki dan

Nabavite elektrostatične krpe za brisanje prašine koje jednostavno privlače prljavštinu i svaki dan lagano prođite krpom po većim površinama da bi vam kuća uvek izgledala čisto i uredno.

Foto: Shutterstock

4. Ujutru odmah namestite krevet

Spavaća soba će vam uvek izgledati urednije ako je krevet napravljen i zategnut i zato neka vam to bude jutarnja navika. Odmah nakon ustajanja napavite krevet čak i ako ste prekasno ustali.

5. Prebrišite kupatilo čim se istuširate

Dok u kadi čekate da se regenerator upije u kosu iskoristite vreme da prebrišete kadu, česmu i tuš. Možete ih oprati šamponom ili gelom za tuširanje. Uštedećete i vreme i sredstva za čišćenje.

6. Odmah se rešite fleka i mrlja

Ako u frižideru imate tvrdokornu mrlju bez ribanja ćete je očistiti tako što ćete namočiti kuhinjski ubrus u mešavinu od 2 kašike sode bikarbone i 4 šolje kipuće vode. Izvadite ubruse i stavite na mrlju u frižideru, zatvorite i ostavite da stoji 20 minuta. Nakon toga mrlju ćete sasvim jednostavno obrisati bez ikakvog napora.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, lifepressmagazin.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar