Odbrana interesa Srbije: Ovo su bile GLAVNE TEME svih Vučićevih sastanaka u Njujorku

Najintenzivnija godina za Srbiju što se tiče diplomatskih aktivnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AP Photo/Jason DeCrow

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku imao na stotine razgovora sa stranim državnicima i diplomatama, i da su glavne teme svih susreta bile su odbrana državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Na konferenciji za medija u Ministarstvu spoljnih poslova, Selaković je rekao da je rekao da je ovo za Srbiju najintenzivnija godina što se tiče diplomatskih aktivnosti u poslednjih nekoliko godina, te da je samo on u Njujorku imao 95 susreta sa ministirma spoljnih poslova i raznim drugim diplomatam, i da je potpisao 13 sporazuma o saradnji i protokala.

Selaković je kao sastanke od posebne važnosti istakao one koje je predsednik Vučić imao sa Džejkobom Salivenom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD i drugim američkim zvaničnicima.

Istakao je da su glavne teme tih susreta bili bilateralni odnosi, energetika, energetska diversifikacija i da se razgovaralo o gradnji solarnih parkova, vetrogeneratora, izgradnji Ðerdapa 3 kroji mogu da grade samo SAD, interkonektora sa Bugarskom i Severno Makedonijom.

Selaković je naveo i da su sa Brazilom, Kolumbijom i Senegalom potpisana po dva sporazuma, a kako je istakao, glavne teme svih susreta bile su odbrana državnih i nacionalnih interesa Srbije.

BONUS VIDEOIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar