“Smejemo se jer znamo da ste ti i deda ZAJEDNO”: Princ Hari odao POČAST baki u prvom javnom obraćanju

On je, nazivajući je bakom, rekao da iako im poslednji susret donosi tugu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/VICKIE FLORES

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, odao je počast “baki”, rekavš da se “i oni osmehuju znajući da ste ti i deda sada ponovo ujedinjeni, i oboje zajedno u miru”.

Ovo je prvi put da se princ Hari oglasio javno nakon smrti njegove bake, kraljice Elizabete Druge, iako je tokom vikenda viđen kako pozdravlja javnost kod dvorca Vindzor, zajedno sa suprugom Megan, vojvotkinjom od Saseksa i novim princem i princezom od Velsa.

– Proslavljajući život moje bake, Njenog Veličanstva Kraljice – i oplakujući njen gubitak – svi se podsećamo na kompas koji je ona bila za mnoge u svojoj posvećenosti službi i dužnosti.

Bila je globalno poštovana i cenjena – rekao je princ Hari u saopštenju na sajtu Archwell.

– Ponovimo reči koje je izgovorila nakon smrti njenog supruga, princa Filipa, reči koje sada mogu svima nama doneti utehu: “Život se, naravno, sastoji od poslednjih rastanaka kao i od prvih susreta” – dodaje se u saopštenju.

On je, nazivajući je bakom, rekao da iako im poslednji susret donosi tugu, “zauvek je zahvalan za sve njihove prve susrete – od najranijih sećanja iz detinjstva sa njom, do prvog susreta sa njom kao njegovim vrhovnim komandantom, do prvog trenutka kada je srela njegovu dragu ženu i zagrlila svoje praunuke”.

– Cenim ovo vreme koje sam podelio sa tobom, i mnoge druge posebne trenutke između. Već jako nedostaješ, ne samo nama, već i celom svetu – zaključio je Hari.

Vojvoda je takođe odao počast svom ocu, napisavši: “A što se tiče prvih sastanaka, sada odajemo počast mom ocu u njegovoj novoj ulozi kralja Čarlsa III”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Archwell

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar