Srbi neprikosnoveni na Evrobasketu: Kalinić apsolutni lider, Jokić dominira u više kategorija! (FOTO)

Zaista smo u samom vrhu na turniru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Protutnjala je Srbija kroz Prag sa svoje četiri prilično dominantne pobede, kada se sve uzme u obzir na ovom Evrobasketu.

Ipak, sjajna timska igra koja krasi “orlove” nije jedino čime naš tim može da se pohvali, naravno tu su i izvanredna pojedinačna dostignuća.

Fantastičan u šutu za tri poena udosadašnjem toku šampionata je Nikola Kalinić koji ima procenat pogodaka van linije 6.75 neverovatnih 63.2% i lider je u ovoj kategoriji na Evrobasketu.

Tu nije kraj dominacije srpskih košarkaša. Niame, Nikola Jokić je drugi po datim koševima za dva poena. MVP NBA lige pogodio je 35 puta iz 47 pokušaja. Zanimljivo je da je ispred njega Poljak Aleksander Balcerovski, još jedan bivši igrač Mege, koji je imao samo šest promašaja (27/33).

As Denver Nagetsa je i lider kada je reč o sveukupnom šutu iz igre, sa učinkom 39/57, dok je Vasilije Micić treći asistent grupne faze (7,4). Što se dodavača tiče, ispred našeg košarkaša su jedino Tomaš Satoranski i Di Bost koji je završio Evropsko prvenstvo, pošto njegova Bugarska nije uspela da prođe grupnu fazu.

Jokić je odlično pozicioniran i kada su skokovi u pitanju. On je na četvrtom mestu sa 10,5 uhvaćenih lopti. Ipsred njega su Saša Vezenkov (12,2), Jonas Valančijunas (11,4), Sandro Mamukelašvil (11), a iza je Rudi Gober (9).

BONUS VIDEO:

Hrvate lupaju kompleksi: Na šta su spali kada prete Fincima!Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar