Šminkanje prema OBLIKU LICA: Trikovi kojima ćete prikriti sve nedostatke, a istaći lepotu

Pratite sledeće korake

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Većina žena voli da se šminka, bilo da bi malo dodajle boje svom licu ili kako bi prikrile nedostatke.

Šminka, svakako, služi i tome da se istaknu crte lica koje zapravo čine da ono bude jedinstveno i da se izdvaja od drugih.

Stručnjaci savetuju da se prilikom šminkanja teži simetriji lica.

Ovalno lice

Pošto ne moraju da vode računa prilikom nanošenja pudera, osobe sa ovalnim licem se smatraju srećnim.

Jednostavno se pridržavajte pravila senčenja i nanošenja kozmetičkih proizvoda koje inače koristite kako biste istakli lepotu.

Foto: Shutterstock

Okruglo lice

Okruglo lice odlikuje skoro pa jednako rastojanje između brade i čela, kao i između oba obraza. Žene sa ovakvim oblikom lica treba da obrate najviše pažnje na oblikovanje obrva i izbegavaju oštre lukove kako vaše lice ne bi delovalo još više okruglo.

Cilj treba da vam bude da izdužite lice, što ćete postići tamnijom nijansom podloge na slepoočnicama i obrazima, dok se na ostatak lica nanosi svetlija podloga.

Četvrtasto lice

Podjednake je širine duž čela, preko obraza i od početka do kraja vilice.

Ženama sa ovakvim oblikom lica se savetuju da istaknu njegov svetliji deo korišćenjem svetlije podloge, dok će na levu i desnu stranu čela, donje delove obraza i bočne strane nosa nanoisiti tamniju.

Koristite i svetlije, mat rumenilo.

Duguljasto lice

Za osobe koje imaju visoke jagodice, dugo čelo i izraženu bradu, kaže se da imaju duguljasto lice. Žene sa takvim oblikom lica trebalo bi da nanesu svetliju podlogu na područje slepoočnica, obraza i donjeg dela vilice.

Ostatak lica je rezervisan za tamniju podlogu. Rumenilo nanositi u visini ušiju prema nosu. Vizuelno ćete skratiti lice i ako nanesete tamniju senku na spoljašnje uglove oka.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar