Produžićete joj rok trajanja i POJAČATI efekat: Koju kozmetiku treba da držite u FRIŽIDERU

Organski i prirodni preparati se podrazumevano čuvaju u hladnim uslovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Najveći broj ljudi nema tendenciju da čuva kozmetiku u frižideru i većini ona stoji pohranjena negde u kupatilu ili spavaćoj sobi.

Ipak, čuvanje kozmetičkih preparata, poput krema ili šminke, u frižiceru, može da ima značajne efekte na njihovo trajanje ali i učinak.

Za početak, važno je da znate da se prirodni i organski, domaći preparati, kao i oni koji sadrže vitamin C, po preporuci mnogih stručnjaka treba da se čuvaju baš u frižideru. Glavni razlog je to što sadrže malo konzervanska, pa u hladnom okruženju bolje čuvaju svoje hranjive i aktivne sastojke.

Foto: Shutterstock

Što se tiče šminke, dugotrajne olovke i ajlajnere treba da držite u frižideru, jer oni sadrže materije koje veoma brzo isparavaju u toplom okruženju, pa je naročito preporučljivo da vam preko leta stoje u hladnom.

Preparati koji sadrže eterična ulja takođe treba da stoje u frižideru, Jer se tako čuva njihov kvalitet, što nije slučaj sa čuvanjem na sobnoj temperaturi.
Gelovi, maske i kreme koji su namenjeni području oko očiju treba takođe da se drže u hladnijem okruženju jer se na taj način pojačava njihov efekat, odnosno, podočnjaci i kesice se smanjuju brže.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Novosti Magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar