Ovo su bile POSLEDNJE REČI princeze Dajane: Evo šta je REKLA pre nego što je njeno srce prestalo da kuca

Ni dan danas ne zna se prava istina o smrti princeze

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: John Stillwell / PA Images / Profimedia

Vatrogasac Žavijer Gourmelon nije ni slutio da će te kobne noći, 31. avgusta 1997. godine, upravo on držati za ruku princezu Dajanu, dajući sve od sebe da je oživi.

Vatrogasac nije ni znao da je “plavuša” u zadnjem delu smrskane Mercedes-Benz limuzine, teže povređena jer je imala otvorene oči i bila je pri svesti, upravo britanska princeza.

-Bože moj, šta se dogodilo? – navodno su u poslednje reči koje je izgovorila Dajana upravo francuskom vatrogascu Gourmelonu, jednom od prvih ljudi koji su stigli na mesto strašne nesreće u pariskom tunelu Pont de l‘Alma.

Foto: Printscreen/YouTube

Samo nekoliko trenutaka nakon što je izgovorila ovih pet reči, doživela je srčani zastoj i preminula.

Pre nego što su je izneli iz auta, držao ju je za ruku i tešio, govoreći joj da ostane mirna. Nakon prvih znakova srčanog zastoja vatrogasac je dao sve od sebe da oživi lepu princezu.

– Masirao sam joj srce i nekoliko sekundi kasnije ponovo je počela da diše. Bilo je to olakšanje, naravno, jer, kao osoba koja radi u hitnoj službi, želite da spasavate živote i to je ono što sam mislio da sam učinio – rekao je ranije za The Sun.

Vatrogasac je priznao da mu je, tek kada su životno ugroženu ženu smestili u kola hitne pomoći, jedan od bolničara rekao da je to princeza Dajana.

– Da budem iskren, mislio sam da će preživeti. Koliko sam znao, dok je bila u kolima hitne pomoći, bila je živa i očekivao sam da će preživeti. Ali kasnije sam saznao da je umrla u bolnici. Bilo je to jako uznemirujuće. Sada znam da je bilo ozbiljnih unutrašnjih povreda, ali cela epizoda mi je još uvek u sećanju. Zauvek ću se sećati te noći – otkrio je Gourmelon.

 

Foto: EPA/GERRY PENNY

Dajana je imala potres mozga, slomljenu ruku, posekotinu na budini i teške povrede grudnog koša. Nakon dvosatne operacije kojom su pokušavali da je spasu, lekari nisu uspeli da “nateraju” njeno srce da pravilno kuca i ona više nije dolazila svesti. Umrla je od unutrašnjeg krvarenja 31. avgusta 1997. u 4.53 ujutru po lokalnom vremenu, u bolnici Pitié-Salpêtrière u Parizu.

Osim tada 36-godišnje princeze, u teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo je i njen saputnik, tadašnji dečko Dodi Al-Fajed i vozač Mercedesa Henri Pol. Jedini preživeli svedok ove tragedije je Dajanin telohranitelj Trevor Ris-Džons, koji se ničega ne seća.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (1)

  1. Pa kao dase ne zna do dan danas i posle 25 god kako da ne negde je pisalo da je mladji sin dugo patioooo, a Carls i baba kraljica se radovali kel bila u vezi sa musli anom, ssmo ona je bila najbolja od svih iz palate stetaaaa

    Odgovori

Ostavite komentar