TRAGIČNA sudbina našeg glumca: Zavoleli smo ga kao Perhana u kultnom filmu, život okončao BRUTALNO (FOTO)

Niko nije predvideo šta će se desiti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen/Youtube

Iako je sa nepunih 18 godina postao glavni glumac u filmu Emira Kusturice “Dom za vešanje”, zbog kog je proglašen za jednog od pet najboljih glumaca u Evropi, život legendarnog Davora Dujmovića nije bio bajka.

Poredili su ga sa Dastinom Hofmanom, ali je početkom devedesetih došao u dodir s heroinom.

Davora Dujmovića najviše pamtimo po ulozi Perhana u filmu “Dom za vešanje”, ali i po ulogama u “Top listi nadrealista”.

Glumac je poreklom iz Sarajeva, a uloga po kojoj je ostao prepoznatljiv dobio je sasvim slučajno. Naime, dok je išao u drugi razred niže muzičke škole, imao je običaj da posle nastave svrati kod svog oca koji je tada radio na pijaci Markale.

– Bili smo siromašni, nisam imao instrument, ali je moja mama poznavala čistačicu u školi koja mi je noću otključavala učionicu i ja sam tu vežbao – pričao je Davor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filmofilijak (@filmofilijak)

U obližnji restoran, gde je svratio na sok, došli su i Emir Kusturica i njegov asistent. Asistent je pitao Davorovog oca da li može da učestvuje u audiciji za film “Otac na službenom putu”, na šta je on pristao i na probnom snimanju se pokazalo da je mladić savršen za ulogu.

Posle filma “Otac na službenom putu” odlučio je da upiše filmsku akademiju, ali pošto nije uspeo da upiše iz prvog puta više nije ni pokušavao, ali je i bez diplome zvanično bio među pet najboljih glumaca u Evropi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ⚜ ?????ℯ??ℯ? ⚜ (@horsdeprix_)

Rat je Davora zatekao u Sarajevu, odakle odlazi u Beograd. U tom periodu snimio je još nekoliko filmova, od kojih je najpoznatiji “Underground”.

Sa samo 30 godina, 31. maja 1999. godine izvršio je samoubistvo vešanjem u Novom Mestu.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar