Borko Stefanović: Ako Srbija ne uvede sankcije Rusiji, nema nikakvu šansu da štiti naše interese na KiM

Stefanović je rekao da će inicirati raspravu o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Sve je više izjava iz tabora opozicije u kojima se od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vrha srpske vlasti traži da se priključimo kaznenim merama Evropske unije protiv Moskve.

Jedan od najglasnijih za ovako nešto ispred cele opozicije je potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, koji na tajkunskim medijima kao papagaj ponavlja da “Srbija mora da uvede sankcije Rusiji”.

– Pitanje je usaglašavanje naše politike. Mi smo država kandidat za EU. Da vidimo šta donosi uvođenje, a šta neuvođenje sankcija Ruskoj federaciji. Smatram da Srbija koja kaže “mi ćemo ići kontra našeg okruženja” takva Srbija je u znatno manjem kapacitetu da brani svoje interese u regionu – rekao je Stefanović.

On je dodao da će inicirati na jednoj od prvih sednica Odbora za spoljnu politiku Skupštine Srbije da prvo Odbor, a zatim i Skupština, raspravljaju o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije.

Podsetimo, predsednik Vučić je relativno skoro na pitanje da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji rekao da Srbija ima isti stav već 150 dana, o čemu je Objektiv već pisao. 

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar