Bivši igrač crno-belih surovo iskren: Zvezda će osvojiti titulu bez problema, nisam prvo zavoleo Partizan

Priznao da je njegova prva ljubav Radnički

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Fudbaler Radničkog 1923 iz Kragujevca Nemanja Tomić govorio je za Mozzart Sport, a u tom intervju dotakao se mnogih interesantnih tema.

Nada se da bi publika mogla u većem broju da dolazi na “Čika Daču” u narednom periodu, pošto na startu nove superligaške sezone i nema mnogo ljudi na tribinama.

– Ja sam odrastao uz Radnički. Ovde sam stekao idole, gledao sam Radnički ceo život. Znam da svi vole prvo Zvezdu ili Partizan, ali ja sam kao klinac voleo Radnički. U redu, posle kad sam otišao u Beograd, naravno da sam zavoleo i Partizan, ali kada igram za Radnički puno mi je srce. I sanjam da na tribinama vidim 5.000 do 10.000 navijača. Izvodljivo je to ako bude rezultata, jer Kragujevac mnogo voli fudbal – ističe Tomić.

Nije saglasan sa mišlju da je ovo prvenstvo najjače u poslednjih nekoliko godina. Doduše, kada je on igrao prvi put u Srbiji…

– Nije za poređenje, jer se sa Partizanom uvek boriš za titulu, ali ja sam tada igrao sa Sašom Ilićem, Zvonetom Vukićem, Mladenom Krstajićem, Gavrančićem, Ljajićem, Fejsom, Aleksandrom Mitrovićem, pa Lazarom Markovićem… Ne mogu ja da kažem da je sada liga jača, jer to je bila jedna od najboljih Partizanovih generacije koje sam ja gledao.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

A ova sada?

– Iskreno da ti kažem, Zvezda je u ovom trenutku mnogo bolja ekipa. Samo kvalitet gledam. I čini mi se da neće imati previše problema da osvoji titulu – jasan je Tomić.

Pričao je i o nekim ponudama koje je imao u karijeri.

– Na papiru sam imao, slagaću te, Romu sigurno i valjda Fjorentinu. Sad, da li tu Partizan nije dao ili se neko nešto nije dogovorio, tad sam još imao i menadžera pa nisam ja ni bio uključen u tom, nemam pojma šta se tu izdešavalo. Samo znam da nisam otišao, da sam šansu čekao godinu dana i posle otišao u Tursku, u Genčlebirligi. Ne žalim, bilo mi je lepo u Turskoj, jaka liga, mada sam voleo da se oprobam u Italiji. Tad kad je Roma zvala ja sam igrao i za reprezentaciju, posle više nisam pozivan, pa zato verovatno i Turska. Da sam otišao u Seriju A, možda bih imao i neki nastup više za Orlove, zbog toga mi je krivo malo – rekao je Tomić, koji je zabeležio pet nastupa za reprezentaciju Srbije.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Mozzartsport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar