Njemu je važno zbog zdravlja, a vama je korisno: Zašto je neophodno da se redovno IGRATE sa svojim PSOM

Nema potrebe govoriti previše o tome koliko je i njemu neophodna fizička aktivnost za očuvanje dobrog zdravlja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Svaki savestan vlasnik zna da su njegovom psu neophodni redovna nega, dobra ishrana i veterinarski pregledi, ali u nedostatku vremena, mnogi vlasnici zanemaruju jednu, jednako važnu stvar – igru.

Redovno igranje sa psom pomaže ljubimcu da izgradi određene veštine, a istina je da je izuzetno korisno i samom vlasniku, i to iz više razloga.

Potrošiće energiju i biće mirniji

Pored redovne šetnje, igre sa psom pomažu ljubimcu da potroši energiju. Kada je psu dosadno, on ume da postane nestašan, ap da vam svoje nezadovoljstvo pokaže time što će se, na primer, igrati vašim papučama ili nekim drugim predmetom, a vama svakako ne odgovara da na svojoj obući vidite tragove njegovog ugriza.

S obzirom na to da psi odlično funkcionišu kad imaju izgrađen raspored aktivnosti, nema sumnje da će svakodnevno igranje u približno isto vreme, njemu biti veoma korisno.  Nema potrebe govoriti previše o tome koliko je i njemu neophodna fizička aktivnost za očuvanje dobrog zdravlja.

Foto: Shutterstock

Potraga za hranom i mentalna stimulacija

Kada ga vidite kako opušteno leži na krevetu, verovatno ne pomislite odmah da je pas po svojoj prirodi lovac, kome je u genima da traži hranu. Sakrivanjem granula i psećih grickalica i podsticanjem psa da ih traži, stimulišete njegove mentalne kapacitete.

Jačaju i njegova čula

Svi psi vole da se igraju na otvorenom, a loše vreme nije nikakva prepreka za njega. Ne libite se toga da pustite svog psa da trči po dvorištu, čak i ako je napolju kiša. Boravak u prirodi i na otvorenom, omogućava mu da koristi svoja čula, time ih razvja i ojačava, a ujedno i otkriva svet oko sebe.

Određeni strahovi kod psa nastaju upravo usled nepoznavanja okoline, pa je ovo idealan način i da mu pomognete da se reši tih strahova. Dodajte uz to i povremenu šetnju, i vaš krzneni prijatelj će biti presrećan.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Novosti Magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar