Poruka OCA nakon skandala sa dostavljačem: Dobro zapamtite ove REČI, da vam objasnim… (FOTO)

Jedan otac iz Srbije je, uznemiren komentarima, iz perspektive devojke i njene porodice dao svoje mišljenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, Printscreen

Prepiska između dostavljača Wolta i korisnice usluga ovog servisa za dostavu hrane, koja se pre nekoliko dana pojavila na internetu podigla je veliku prašinu, što zbog poruka koje se na njoj vide, što zbog uznemirujuće činjenice da se radi o kršenju zakona.

Međutim, pre nego što se oglasio Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, svoju presudu o konkretnom slučaju su uveliko pisali korisnici društvenih mreža. Među njima je bilo onih koji su se složili da je udvaranje devojci bilo neobazriv, neprofesionalan i nekorektan pristup, drugi su stali u odbranu dostavljača. Udvaranje su poistovećivali sa onim u klubu, kafiću ili na ulici, zaboravljajući činjenicu da bi svaka takva komunikacija bila isključivo dobrovoljna kada je reč o devojci, što je, priznaćete, daleko od toga da neko “na kvarno” nabavi vaš broj i uznemirava vas porukama.

Zato je jedan otac iz Srbije, uznemiren takvim komentarima, iz perspektive devojke i njene porodice, pokušao da objasni na Tviteru “kako izgleda kada vam žensko dete neko “pozove na piće” tako što je maznuo broj telefona iz vrlo ozbiljne službene dokumentacije”.

“Elem, dete (meni će uvek biti dete) dođe kući “vrlo uznemireno”, najblaže moguće rečeno. U tom momentu već dovoljno zrela da je više zgrožena činjenicom da je, po definiciji vrlo obrazovanoj osobi usmerenoj na celoživotni rad sa ljudima, uopšte moglo pasti napamet da iz dokumenta vrlo ozbiljne institucije “pozajmi” broj telefona. Zatim sledi ubeđivanje razjarenog oca (mene u konkretnom slučaju) da se ne sjuri do “institucije” i napravi s**nje kakvim bi se mediji sladili bar nedelju dana. Ok, imam obavezu da poštujem njenu odluku i uverenje da može sama hendlovati situaciju ali ne mogu da sedim skrštenih ruku”, piše korisnik Tvitera.

Srećom, ideja na koju je došao je urodila plodom pa je čitava situacija završena brzo i efikasno.

Foto: printscreen

“Izbunarim nekoga ko zna nekoga, ispričam mu šta je bilo uz obavezu da ništa službeno ne preduzima već da mamalazu prenese poruku te da ga uveri da je shvati vrlo ozbiljno jer me, sledeći put ništa neće zaustaviti pa kud puklo da puklo. Biće da je poznanikov poznanik bio vrlo uverljiv (što nije čudo kakvu reputaciju ima) tek tu se negde završilo. Dakle, prilicno “benigna” situacija obzirom na sve okolnosti koja je unela višednevni nemir u moj dom, što je sasvim dovljna šteta samo po sebi”, piše otac.

Na kraju uputio je poruku onima koji ne vide ništa loše u ovakvom načinu udvaranja, odnosno zanemaruju činjenicu da je reč o nekoj vrsti uznemiravanja.

“Elem, ne s**ite ako niste iskusili, još manje pravite idiotske paralele sa stratovanjem devojke u kafiću i uzimanja podataka iz zvaničnog dokumenta jer vam je eto, što-da-ne. Zato što NE. NE mešati posao, privatnost stranke i život u slobodno vreme. Do malopre sam se ujedao za tastaturu da preskočim temu, ali ovolika količina idiota koja ne kapira suštinu i razmere zla mi je neshvatljiva i, eto, crkla ručna”, zaključio je on oštro.

BONUS VIDEO:Izvor: Espreso

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar