Reči predsednika Vučića OHRABRUJU građane u teškim vremenima: One su i vid UPOZORENJA stranim silama

Analitičar Dejan Miletić objašnjava za Objektiv da predsednik nikada nije težio snažnim izjavama koje zvrje uprazno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Od polovine septembra čeka nas paklena jesen, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak, u intervjuu za TV Prva, ali i istovremeno uputio snažnu poruku svim građanima – borićemo se!

– Ja obećavam narodu da ćemo čuvati svoju politiku koliko god možemo. A čvršće je „čuvaćemo koliko god možemo” nego zaklinjanje na Bibliju, i na krv, i na ne znam ni ja šta sve ne svih ostalih na političkoj sceni u ovoj zemlji. A naša politika je da budemo na evropskom putu, da čuvamo tradicionalna prijateljstva i da vodimo samostalnu i nezavisnu politiku – kazao je Vučić, pa nastavio:

– Hoću da molim ljude da vole svoju državu. To nije moja, to je naša država. Ovde se živi za ovu zemlju, za ovu prelepu zemlju. Borićemo se. Znaju ljudi da cene rad, trud, koliko god im se ne dopadalo to što govorim, znaju da cene nečiju energiju, i to je naš posao. Borićemo se za narod Srbije. Ove snažne poruke završile su kao kratki video-klipovi na zvaničnom Instagram profilu predsednika Srbije, a među njima je i ise čak iz intervjua u kojem je Vučić podvukao da će naša država sačuvati svoju vojnu neutralnost.

– Srbiji nisu potrebne bilo čije vojne baze. Srbija će čuvati svoju vojnu neutralnost. Srbija će sama snažiti svoju vojsku. Srbija će brinuti o svom narodu i biti dovoljno jaka da bude sama. Da gradi politička savezništva. Da se ne stidi svojih dobrih odnosa sa Rusijom, da se ne stidi svojih dobrih odnosa sa Amerikom, Кinom, da je na putu ka EU, ali će sama brinuti o sebi. Dok sam ja predsednik, Srbija neće izgubiti vojnu neutralnost – poručio je Vučić u video-poruci objavljenoj na Instagramu

MATEMATIКA I GIMNASTIКA

Кomentarišući šta svet, Evropu, pa i našu zemlju čeka u narednim mesecima, srpski lider je istakao da od 15. septembra sledi užas i, kako je naveo, paklena jesen.

– Cena struje raste kao luda. Gas je ponovo skočio, to nije normalno. To su cene koje su po sedam-osam puta više od normalnih. Nemačka je donela odluku da temperatura ni u jednom stanu ne može da bude viša od 19 stepeni. Mi moramo da gledamo Nemačku, oni su ozbiljna zemlja. Mi zasad nemamo problem s gasom. Sa strujom imamo, ali ako obezbedimo da nam višak gasa proizvodi električnu energiju, onda smo na konju. Pravimo sve te matematike i gimnastike da obezbedimo sve – opisao je Vučić trenutnu borbu za bolji život svih nas.

PORUКE I NAMA I NJIMA

Tumačeći snagu predsednikovih poruka, analitičar Dejan Miletić objašnjava za Objektiv da su one svakako upućene zarad ohrabrenja građana u ovim teškim vremenima, ali i kao vid upozorenja onima sa strane koji bi da se upliću u naša unutrašnja pitanja.

– Predsednik Vučić nikada nije težio snažnim izjavama koje zvrje uprazno. Njegove reči su uvek sa specifičnom težinom, imaju utemeljenje u činjenicama i promišljenoj politici koju vodi. To što on sada obznanjuje neke naše strateške orijentacije samo je crtanje crvenih linija od kojih nećemo odstupati. To su, dakle, poruke ne samo našim građanima nego i stranim silama koje bi da kroje Srbiju prema nekim svojim ciljevima, pa ih na ovaj način najdirektnije upozorava na kurs kojim će Srbija ići kao vojno neutralna država – navodi Miletić.

Piše: Goran Mitrović

Ovu i ostale aktuelne priče pročitajte u današnjem štampanom izdanju Objektiva

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar