Saveti profesionalnih šminkera: Kako da u šest koraka sprečite da vam se razmaže maskara? (VIDEO)

Male promene u svakodnevnoj rutini mogu da učine čuda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Čak i naizgled nevažne sitnice mogu da imaju veliki uticaj na efekat šminke.

To se naročito odnosi na maskaru.

Čak i ako ste izdvojili više novca i kupili skupu maskaru, to ne znači da vam se ona neće razmazati.

A to želite da sprečite o svaku cenu.

Profesinalni šminkeri savetuju da uradite sledeće:

Uvijte trepavice

Ono što većina ljudi ne shvata jeste da priprema trepavica pre nanošenja maskare čini bitnu razliku. Za početak, ako uvijete trepavice kvalitetnim uvijačem, one će se podići, neće dodirivati kožu ispod očiju i šanse da se maskara razmaže postaju mnogo manje.

Foto: Shutterstock

Koristite prajmer za trepavice

Nakon što su vaše trepavice uvijene, nanesite prajmer. Obavezno ostavite prajmer da se dobro osuši pre nego što pređete na nanošenje maskare. Prajmer daje definiciju trepavicama, ali ima još jedan značajan efekat koji žene često zanemaruju: pomaže da maskara prione na trepavice. Rezultat: nema mrlja i razmazivanja. Za ovu čaroliju dovoljan je jedan sloj prajmera.

Formula maskare

U redu, imate omiljenu maskaru. Boja je tako intenzivna i jako se lepo nanosi, ali se i lako razmazuje. Nije kraj sveta – samo preko vaše omiljene, nanesite jedan tanji sloj vodootporne maskare. Ovaj završni sloj tako će preuzeti ulogu fiksatora.

Ne dodirujte lice

Ako imate naviku da dodirujete lice, lako će vam šminka završiti u potpunom neredu. Sledeći put kada budete u iskušenju da protrljate oči, zaustavite se. Umesto da upotrebite prste, iskoristite papirnu maramicu i budite nežni. Dovoljno je samo nekoliko nedelja da stvorite novu naviku.

Foto: Shutterstock

Obratite pažnju na negu kože

Ako maskara nastavi da se razmazuje, obratite pažnju na svoju rutinu nege kože. Da li vam se krema za oči potpuno osuši pre nego što počnete da se šminkate?

Nega kože koja sadrži ulje može dovesti do razmazivanja šminke, zato razdvojte svoje bjuti i mejkap rutine. Dovoljno je da obezbedite pola sata do sat razmaka.

Koristite providni puder

Posipanje prozirnog pudera ispod i oko očiju pomoći će vam da koža ostane mat i bez masnoće. Pre nanošenja maskare, uzmite malu četku i lagano nanesite prozirni puder na zatvorene oči. I dalje ćete imati prirodan izgled, samo bez razmaziva

Pogledajte video sa uputstvom:

BONUS VIDEO:

 Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar