Spasić: Hrvatska jedina članica EU koja proslavlja genocid nad jednim narodom

Spasić je dodao da Hrvatska, kao članica EU, prva treba da poštuje ljudska i manjinska prava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto medija centar

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost zaključuje da je Hrvatska jedina država Evropske unije koja proslavlja genocid, etničko čišćenje i zločine nad jednim narodom, konkretno nad Srpskim narodom.

Tim povodom, Mario Spasić, generalni sekretar Saveta, za medije je izjavio da u istoriji EU nije viđen presedan da jedna članica proslavlja zverstva nad ciljanim narodom i dodao je:

– Od potpisivanja Pariskog ugovora 1951. godine, što predstavlja preteču današnje EU, nije viđen presedan koji Hrvatska sprovodi godinama unazad, a to su proslave vojno-policijskih akcija ‘Oluja’ i ‘Bljesak’.

Nije viđen presedan da jedna od 27 članica EU, Hrvatska, proslavlja genocid, etničko čišćenje, silovanja i zverska ubistva nad jednim narodom, u ovom slučaju nad Srpskim narodom. Hrvatska politička scena otvoreno pljuje po svim ljudskim pravima koja su proklamovana dokumentima EU i pokazuje nedostojnost članstva u EU” – podvukao je Spasić.

Spasić je dodao da Hrvatska, kao članica EU, prva treba da poštuje ljudska i manjinska prava, upravo ono što EU zahteva od kandidata za članstvo, ali i od samih članica.

– Ukoliko Hrvatska nastavi da, uz stomakougađanje, jelo, muziku i piće, proslavlja smrt Srba i ostalih nacija koje su bile žrtve genocida oličenih u ‘Oluji’ i ‘Bljesku’, može se smatrati da je Hrvatska zalutala u članstvo u EU i da ne shvata da je vreme ‘Genocida u Kambodži’ na prostoru Balkana pluskvamperfekat – zaključio je Spasić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar