“Panično su DOZIVALI pomoć”: Andrija (20) skočio sa pedaline, pa se udavio – detalji TRAGEDIJE na Adi

Juče su na najpoznatijem prestoničkom kupalištu bili ronioci koji su oko tri sata tragali za telom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Andrija S. (20) udavio se juče oko 16.30 na novobeogradskoj strani Ade Ciganlije, prenose Novosti.

On je posle skoka s pedaline nestao u dubokoj vodi naočigled dvojice prijatelja, a u akciji spasavanja i potrage za telom pored Žandarmerije je učestvovao i naš proslavljeni vaterpolista Filip Filipović s nekoliko drugova, koji se u tom trenutku našao na “beogradskom moru”.

Juče su na najpoznatijem prestoničkom kupalištu bili ronioci koji su oko tri sata tragali za telom. Kako se saznaje, mladić je s još dvojicom drugova iznajmio pedalinu. U jednom trenutku skočio je u vodu, malo plivao, i počeo da tone. Jedan od prijatelja je skočio za njim, ali nije uspeo da ga izvuče na vreme.

– Scena je bila užasna, mladići su panično počeli da dozivaju pomoć i da govore kako im je drug potonuo – priča očevidac ovog događaja.

– Andrija je inače bio poluplivač. Pošto u ovom delu Ade nema spasilaca, oni su tek posle par minuta dojurili s druge strane i pokušali da pomognu. Došli su čak i bez potrebne opreme, već samo u običnoj majici. Ipak, već je bilo kasno da se nešto uradi. U vodu je pre njih ušao naš čuveni vaterpolista Filip Filipović, koji se tu našao s još par prijatelja. Oni su pokušali sve što su mogli, a Filip im je davao instrukcije. Čak i kada su ostali bespomoćno izašli iz vode, on je ostao da traži Andriju. Ni molbe supruge da izađe nisu ga omele u toj nameri.

Potom su na mesto nesreće došli ronioci Žandarmerije, koji su gotovo tri sata bez prestanka tragali za telom mladića. Drugovi su roniocima dali lokaciju gde su se nalazili prilikom kobnog skoka, pa im je to pomoglo u pronalasku tela.

– Andrija je iz sela Koprivice pored Aleksinca. U Beograd je došao tek pre nedelju dana – pričaju njegovi poznanici.

– Smešten je bio kod strica, a samo je hteo da zaradi neki dinar za sebe i porodicu. Na Adu su on i drugari došli kako bi uživali u lepom danu i eto do čega je dovelo. S jednim dečkom koji je bio sa njim u trenutku tragedije poznavao se duži niz godina i bili su baš dobri prijatelji, dok je drugog upoznao pre nekoliko dana. Svi smo u šoku, ovo je velika tragedija za porodicu.

Telefon mladića ostao je na pedalini, ali je bio zaključan, pa nisu mogli da odgovore na pozive koji su mu stizali. Telo je posle višesatne potrage ronilac na površinu izvukao oko 19.50 časova. Ono je bilo omotano travom, pa postoji mogućnost da je Andriju baš ona sputala da ispliva na površinu. Na terenu je bilo prisutno i vozilo Hitne pomoći koje stalno dežura na Adi, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Policajci su uzeli izjave od dva druga i očevidaca ovog nemilog događaja, a više detalja biće poznato posle istrage.

SLIČNI SLUČAJEVI BAŠ ČESTI

Na Adi Ciganliji svake godine dogodi se po nekoliko tragedija sličnih jučerašnjoj. Kako su rekli ronioci koji su tražili Andrijino telo, i prošle sezone imali su par nesreća s istim epilogom. Posebno se to dešava van sezone kupanja, ili na mestima na kojima nema spasilaca i bova.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar