KRUŽNI TRENING BEZ TEGOVA: Aktivirajte svaki mišić u telu uz pomoć ovih 5 vežbi (VIDEO)

Povećajte mišićnu masu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Isprobajte ovaj kružni trening sa vežbama bez tegova, koji će aktivirati svaki mišić u vašem telu, stimulišući u isto vreme i kardiovaskularni sistem na isti način kao što to radi trčanje na traci.

“Vežbe sa otporom tela mogu biti podjednako efikasne kao i one sa šipkom, bućicama ili mašinama”, kaže dr Kreg Balantajn, kondicioni trener i dodaje da je tajna u dobrom odabiru vežbi.

Tri puta nedeljno radite ovaj trening, sa pauzom od najmanje jedan dan između treninga. Radite trening po kružnom metodu, uz 8 do 10 ponavljanja za jednu vežbu pre prelaska na sledeću, sa pauzom od dva minuta na kraju kruga. Posle završetka prvog, ponovite još 2 kruga vežbi.

Foto/Pixabay.com

Bugarski razdvojeni čučanj

Stanite leđima okrenuti na pola metra od stolice i stavite ris desnog stopala na nju. Trup držite uspravno i spuštajte telo dok vam levo koleno ne bude pod uglom od 90 stepeni, a desno koleno skoro kod tla. Jednu sekundu se zaustavite, a onda se brzo vratite u početni položaj. Ponovite seriju sa levom nogom.

Obrnuti sklek

U položaju za sklek postavite stopala na krevet ili fotelju. Pružite telo i ruke, a šake postavite malo šire od širine ramena. Spustite telo što niže, pa se zaustavite na 1 sekundu a onda se brzo potisnite nazad u početni položaj.

Obrnuto veslanje

Učvrstite palicu, dršku od metle ili cev između dve stolice ili neka dva čvrsta objekta visine oko metar. Lezite ispod “šipke” i uhvatite je nathvatom u širini ramena, opružajući ruke. Telo držite pravo i čvrsto, povucite grudi što bliže šipci. Polako se spustite u početni položaj.

Foto/Pixabay.com

Razdvojeni čučanj

Ovu vežbu uradite kao i bugarski razdvojeni čučanj, samo ovog puta postavite stopalo na tlo umesto na kutiju. Ako vam je vežba suviše naporna, stanite blizu zida, tako da možete da se pridržavate po potrebi.

Bočni izdržaj

Lezite na desnu stranu tela, opružite noge i oslonite se na desni lakat i podlakticu. Podignite kukove tako da vam telo formira pravu liniju. Stegnite trbušne mišiće i zadržite poziciju. Levu šaku podvucite pod trup a onda je podignite u vis i opružite. Kada završite prvu seriju, promenite stranu tela.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

BUDITE ISTRAJNI: Samo jedna vežba je dovoljna da zategnete celo telo

RADITE IH KOD KUĆE: Ovo su osnovne vežbe koje će povećati vašu snagu



Izvor: MensHealth.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar