Danijela (42) je u očaju SAMA izvadila 13 svojih ZUBA: Razlog je potresan (FOTO)

U tužnoj ispovesti je rekla da pokušava da se ne osmehuje kako ne bi pokazala rupe u ustima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/gofundme.com

Majka dvoje dece iz Velike Britanije bila je primorana da izvadi 13 svojih zuba jer nije uspela da pronađe “državnog” zubara, a za privatnog nema novca.

Danijela Vats (42), je od prošle godine patila od hronične bolesti desni, ali nije mogla da se obrati svom stomatologu preko Nacionalnog zdravstvenog servisa (NHS) jer je prestao da radi još pre sedam godina.

Do oktobra prošle godine izvadila je 11 svojih zuba jer nije mogla da nađe nijednog zubara NHS-a u svom kraju, sok joj je privatni tretman bio preskup. U međuvremenu je iščupala još dva zuba i sada joj je ostalo ukupno 14, od kojih treba izvaditi osam kako bi mogla da ugradi protezu, piše Miror.

Lokalni odbornik iz gradića Buri St Edmunds u Safoku je pokrenuo onlajn humanitarnu kampanju za prikupljanje 1.500 funti pomoći za protezu.

Ova 42-godišnjakinja je rekla za lokalne medije da je zaplakala zbog ogromne podrške lokalne zajednice, pošto je već dobila 1.000 funti od jednog donora da plati vađenje zuba.

Danijela je rekla da pokušava da se ne osmehuje kako ne bi pokazala rupe u ustima.

– Živim sa ovim svaki dan. Uzimam lekove protiv bolova, idem na posao, čuvam svoju decu i trudim se da suzbijem osmeh. Mrzim da razgovaram sa ljudima, čak i sa ljudima koje poznajem. To što ljudi koje čak i ne poznajem shvataju suštinu onoga kroz šta prolazim me malo ophrvalo, nisam očekivala to – rekla je ona.

Prošlog četvrtka je platila pregled kod privatnog zubara, a 15. avgusta će joj izvaditi četiri zuba. Još četiri će izvaditi posle dve nedelje, pre nego što joj budu ugradili protezu.

Danijela radi na pakovanju u jednoj štampariji i žuri joj se da što pre završi sa paklom kroz koji je prolazi jer trpi velike bolove Ona misli da je njen slučaj mogao mnogo bolje da se reši da je bila u mogućnosti da poseti nekog zubara NHS-a.

– Da, moje zube je verovatno trebalo ukloniti u svakom slučaju, ali ne bih morala to sama da radim i svaki dan hodam bez zuba i u bolovima. Sada sam pri kraju i ne znam kuda dalje. Bila sam primorana da platim ovaj ogroman račun, dok bi, da sam još uvek kod zubara NHS-a, stvari bi se nastavile da se dešavaju sa mojim zubima, ali to bi to bilo postepeno – kazala je ona.

Pre nego što je izašla u javnost, Danijela je rekla da se stidela svojih zuba, ali nakon što je progovorila shvatila je da nije sama.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, mirror.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar