Veliki znak pitanja na Marakani: Ovo je najveća dilema Dejana Stankovića!

Ko će biti "bonus"?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Savim je sigurno da Strahinja Eraković napušta Marakanu u letnjem prelaznom roku, tako da će Dejan Stanković morati da nađe novog “bonusa” za predstojeću sezonu.

Izbora je mnogo, a samo jedan mora da igra. Reklo bi se da je Stanković na slatkim mukama, jer zaista ima plejadu talentovanih momaka koji jedva čekaju da dobiju svojih pet minuta.

Sigurno najveći favorit za mesto bonusa je Nemanja Motika!

Zvezda je dala ogroman novac za njega početkom godine, pa je realno očekivati da će biti u prvom planu. Međutim, to ne mora ništa da znači, jer su ostali klinci takođe naoštreni da pokažu da su kalibar za prvi tim Crvene zvezde. Takođe, delovalo je da se Motika nije baš najbolje adaptirao na uslove rada u Ljutice Bogdana, ali svakako da kada se uzmu svi parametri, ima najveće šanse da uđe u kopačke Erakovića, koji je pokazao put svim Zvezdinim klincima kako se od omladisnke škole stiže do epiteta standardnog prvotimca crveno-belih.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Jedan od onih koji je stigao na mala vrata u prvi tim je Vladimir Lučić.

Tiho i nenametljivo je došao sa pozajmice iz IMT-a, da bi svojim pristupom i kvalitetom na pripremama oduševio Stankovića. Jedini je bonus koji je postigao gol u dosadašnjim pripremama, a prethodne sezone je bio verovatno prva figura Prve lige Srbije. Ima iskustvo igranja seniorskog fudbala, glava mu je na mestu, a deluje da ima karakter za težinu dresa kao što je Zvezdin. Deluje da je favorit iz senke.

Foto: Starsport

Od Nikole Stankovića svi na Marakani očekuju mnogo, ali problem je činjenica da na njegovoj prirodnoj poziciji Zvezda ima veliki broj kvalitetnih stranaca. Kada god je dobio šansu, mladi vezista je pokazao da može i zna. Radna etika mu je perfektna, talanat neosporan, a zalaganje na terenu je verovatno najveći kvalitet. Uprkos svemu gore navedenom, deluje da će biti prosleđen na pozajmicu.

FOTO: Starsport

Petar Stanić je nagovestio da ima ogroman potencijal, ali kao i Stanković pokriva poziciju gde ima prilično gužve. Uspevao je da se izbori za prostor prošle sezone, a videćemo koliko će moći ove. Ima magiju u nogama, što je jednim potezom pokazao na večitom derbiju, dok je šlag na torti bio magičan gol protiv Novog Pazara. Vreba svoju šansu, može da bude Stankovićev tajni adut, ali i dalje niko ne zna da li će se trener Zvezda kladiti baš na njega.

Još jedan mladi vezista je sa prvim timom Zvezde, a reč je o Nikoli Kneževiću. Mladi reprezentativac Srbije je direktno sa Prvenstva Evrope stigao na Zvezdine pripreme, gde je verovatno ideja čelnih ljudi da Knežević oseti rad sa prvim timom, jer je realno da će se vratiti u Grafičar, da pokuša da izbori plasman u Superligu Srbije.

Pre samog početka priprema, najviše prašine se podiglo oko Stefana Lekovića. Nadaju se na Marakani da bi mogao da bude naslednik Erakovića i da bi mogli da “iskopiraju” matricu po kojoj je išao popularni Čupa. Ipak, videlo se na Evropskom prvenstvu za mlade da mu nedostaje iskustva i da je još prilično “zelen”. Potrebno mu je doškolovavanje, a čini se da bi ostanak sa prvim timom bilo preskakanje razreda.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Još jedan igrač je radi pod budnim okom Stankovića, a nije pozant široj zvezdaškoj javnosti. U pitanju je mladi Vuk Bogdanović, koji se ovog leta vratio u Zvezdu posle epizoda u Voždovcu, Spartaku i Radu. Bogdanović igra na poziciji štopera, prošao je omladinsku školu crveno-belih i vrlo dobro zna šta znači nositi Zvezdin dres. Prilčna je enigma i realno je da ćemo ga gledati u Grafičaru naredne sezone.

Iako je izbora mnogo, put nije nimalo lak za mlade fudbalere Crvene zvezde, jer Marakana nosi poseban pritisak i što kažu stari novinari, lopta drugačije odskače, tako da je potrebno da nameste glavu i pokušaju da krenu koracima Erakovića, koji je jedan od retkih iz Zvezdine omladinske škole koji je zaista uspeo da ostavi trag u prvom timu.

Nadaju se na Marakani da će uspeti da naprave novog standarnog prvotimca, zato i toliko vagaju prilikom izbora “bonusa” za narednu sezonu.

(B.K.)

Diskretni heroj srpskog fudbala: Barsa je nudila milion evra za mene, a Terzić mi je uzeo desetku!

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar