Nema ništa gore nego kada se potrudite, a meso ispadne tvrdo ili žilavo.
Ali, nemojte da očajavate i primenite neki od trikova profesionalnih kuvara.
Ne samo da će meso biti ukusnije, već i mekano kao duša.
Voće
Jabuka, ananas, mango i kruška bi mogli da budu od pomoći. Oljuštite voće, pa ga isecite na tanke kriške. Zatim kuvajte meso prekriveno kriškama voća. Voćni sokovi su odlični za omekšavanje tvrdih komada mesa. Zbog toga se svinjetina često kuva sa ananasom.
Marinada
Pripremite marinadu u posebnoj posudi kombinovanjem rendanog luka i jabuke. Kada je gotovo, dodajte maslinovo ulje. Marinirajte meso i ostavite ga preko noći u frižideru da dobije ukus i omekša.

Limun
Mariniranje mesa u limunovom soku 30 minuta pre kuvanja dovoljno je da postane mekše.
Sušenje
Prvo što treba da znate jeste da, ako planirate da meso pržite u tiganju, obavezno je da ga prvo osušite. Jednostavno ga dobro utapkajte ubrusom.
Zbog viška vlage, meso postaje gumeno, a o krckavoj, zlatnoj korici možete samo da sanjate.

“Odmaranje”
Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja “odmori”. Ne žurite da ga odmah poslužite!
Pustite neka odstoji nekoliko minuta, a možete i da ga umotate u foliju.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)