Pet zlatnih pravila profesionalnih kuvara: Kako da vam meso UVEK bude mekano kao duša?

Trikovi koji će vam biti od velike pomoći u kuhinji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nema ništa gore nego kada se potrudite, a meso ispadne tvrdo ili žilavo.

Ali, nemojte da očajavate i primenite neki od trikova profesionalnih kuvara.

Ne samo da će meso biti ukusnije, već i mekano kao duša.

Voće

Jabuka, ananas, mango i kruška bi mogli da budu od pomoći. Oljuštite voće, pa ga isecite na tanke kriške. Zatim kuvajte meso prekriveno kriškama voća. Voćni sokovi su odlični za omekšavanje tvrdih komada mesa. Zbog toga se svinjetina često kuva sa ananasom.

Marinada

Pripremite marinadu u posebnoj posudi kombinovanjem rendanog luka i jabuke. Kada je gotovo, dodajte maslinovo ulje. Marinirajte meso i ostavite ga preko noći u frižideru da dobije ukus i omekša.

Foto: Shutterstock

Limun

Mariniranje mesa u limunovom soku 30 minuta pre kuvanja dovoljno je da postane mekše.

Sušenje

Prvo što treba da znate jeste da, ako planirate da meso pržite u tiganju, obavezno je da ga prvo osušite. Jednostavno ga dobro utapkajte ubrusom.

Zbog viška vlage, meso postaje gumeno, a o krckavoj, zlatnoj korici možete samo da sanjate.

Foto: Luca Santilli / Panthermedia / Profimedia

“Odmaranje”

Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja “odmori”. Ne žurite da ga odmah poslužite!

Pustite neka odstoji nekoliko minuta, a možete i da ga umotate u foliju.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar