Ceo život ih spremate pogrešno: Originalne italijanske KARBONARE od kojih ide voda na usta (RECEPT)

Drugačije nego što ste navikli

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nije retka pojava da neki recept, kada se proširi iz zemlje iz koje potiče u druge krajeve, primi neke lokalne karakteristike.

Tako je pasta “karbonare” u našim krajevima počela da se sprema drugačije nego kako se to radi u Italiji.

Možda će vas iznenaditi kada saznate da se ova pasta po originalnom receptu ne spremaju sa prepoznatljivim belim sosom, odnosno pavlakom.

Za originalne karbonare, potrebno vam je:

– špagete, 350 g
slanina 120 g
– žumanca, 4 komada
– pekorino sir, 30 g
– parmezan, 20 g
– devičansko maslinovo ulje
– so
– biber

Priprema:
Stavite špagete da se kuvaju i iseckajte slaninu na sitne komade.

Ulijte u drugu posudu žumanca, pa dodajte mešavinu rendanog pekorina i parmezana, prstohvat soli i bibera, pa onda sve umutite mikserom. Posle toga, dodajte malo hladne vode i promešajte, kako bi se smesa razredila.

Propržite slaninu u tiganju na laganoj vatri sa 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, pazeći da bude gotova u isto vreme kad i špagete. Kada špagete budu gotove, ocedite ih i prespite u drugu posudu. Pospite špagete komadićima slanine i prelijte ih masnoćom. Nakojn toga sipajte smesu od žumanaca i sve brzo promešajte.

Upotpunite rendanim pekorino sirom i mlevenim biberom.

BONUS VIDEO: 

Izvor: Objektiv.rs, lacucinaitaliana.it

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!