Ne, nije frižider: Čuvajte LUBENICU na OVOM mestu i duže će biti sočna i sveža

Sve vreme grešite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Miroslava Arnaudova / Flowerphotos / Profimedia

Nakon kupovine, ljudi obično odlažu lubenicu u frižider, misleći da će tako da joj sačuvaju ukus i svežinu.

Ipak, većini je poznato da nakon dužeg stajanja u frižideru lubenica nema onako intenzivan ukus i nije uopšte toliko osvežavajuća koliko se očekivalo.

Odmah se da primetiti da je boja slabija, a da joj se izmenio i miris. Samim tim, nameće se zaključak da frižider ipak nije najbolje mesto za čuvanje ovog sočnog ploda.

Kako navodi Real Simple, mnogo je bolje držati lubenicu na sobnoj temperaturi, ali dalje od direktnih sunčevih zraka.  Prema njihovim rečima, ovako sačuvana lubenica može da ostane sveža i nepromenjena nekoliko dana.

Foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

Međutim, ako je vaša lubenica već zrela i svesni ste da ne može više da stoji, a vi ne možete da je pojedete, bilo bi dobro da je odložite u zamrzivač. Isecite je na manje ili veće komade, uklonite semenke i stavite lubenicu u posudu sa poklopcem, pa zatim u zamrzivač.

Frižider je dobro rešenje ako želite da rashladite lubenicu pre jela.

Slobodno je stavite unutra, isečenu ili celu, a dovoljno će biti da tamo stoji oko sat vremena. Kada je isečete, možete prekriti krupne komade folijom i na taj način dodatno sačuvati svežinu i zaštititi je od muva.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, realsimple.com

Komentari (1)

Ostavite komentar