Korona izazvala nestašicu u IT svetu: Da li i vi imate problem?

Sve aktuelnija komunikacija video-putem iziskuje i adekvatne uređaje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Šta mislite, koji proizvod je u centru potražnje zbog pandemije koronavirusa, a da to nisu respiratori, maske, rukavice ili toalet papir? Odgovor je možda neočekivan, ali i sasvim logičan.

U pitanju su web kamere!

Naime, u doba kada se gotovo kompletno poslovanje preselilo u tzv. home-office, kada smo prinudno izolovani od rodbine i prijatelja, pojavila se pojačana potreba za komunikaciju video-putem.

Deo tereta na sebe su preuzeli mobilni telefoni, ali korisnicima računara su za to neophodne web kamere. Naravno, skoro svi laptop računari imaju ugrađene kamere, ali one su obično znatno lošijeg kvaliteta od eksternih, a postoji i značajan broj korisnika desktop računara, kojima je svakako za tu namenu potrebna poseban uređaj.

Logitech, kao najveći proizvođač web kamera na svetu, rasprodao je sve svoje zalihe. Na Amazonu i drugim online prodavnicama, pored web kamera većine proizvođača stoji napomena “out of stock“.

Modelima kojih još ima u prodaji cena ubrzano raste. Na primer, na internetu se nude polovne web kamere po cenama koje idu čak i do 420 dolara, što je više nego duplo od doskorašnje cene najskuplje (nove) Logitech kamere.

Ovo je još jedan primer koliko je tržište globalizovano i kako poremećaj u jednom segmentu može da se potpuno neočekivano odrazi na neko naizgled nepovezano tržište.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rsIzvor: Srbijadanas.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar