VAŽNO: Pored ruku ove predmete i površine treba što češće da dezinfikujete

Zdravlje je na prvom mestu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Higijena ruku i dezinfekcija su izuzetno bitni, pogotovo ovih dana. Nošenje maski i zaštitnih rukavica pri izlasku je, takođe, jako važno.

Znamo da koronavirus ima sposobnost da se po nekoliko dana zadrži na različitim površinama po nekoliko dana i zato bi trebalo da povedemo računa i redovno dezinfikujemo određene površine i predmete. Na neke od ovih posebno treba obratiti pažnju:

Foto/Pixabay.com

Ulazne kvake i kvaka na kupatilu

Ovo su najopasnija mesta. Nakon ulaska u kuću, dodirujemo i spoljašne i unutrašnje kvake vrata, a zatim i kvaku kupatila. Tek kada smo u kupatilu, temeljno peremo ruke, ali sve viruse i bakterije ostavljamo na ručkama. Zato ih je potrebno dezinfikovati nekoliko puta dnevno.

Foto/Pixabay.com

Prekidači za svetlo

Kao što dezinfikujemo kvake na vratima, tako moramo i prekidače za svetlo, posebno one na izlazu, i to nekoliko puta dnevno. Nakon ulaska u kuću upalićemo svetlo u hodniku i ostaviti opasne viruse.

Foto/Pixabay.com

Ključevi

Ovo je još jedan predmet koji zaboravljamo da dezinfikujemo. I ključevi od automobila i kuće moraju se dezinfikovati kada se vratite kući. Najbolje je pre nego što ih stavite na fiksno mesto da ne ostavljaju viruse na drugim mestima u kući.

Foto/Pixabay.com

Telefoni

Mobilni telefoni su stalno s nama, u šetnji, u prodavnici, u apoteci. Kad dođete kući, morate ih dezinfikovati. Takođe ne zaboravite da dezinfikujete mesta gde odlažete telefone, tamo možete ostaviti i viruse.

Foto/Pixabay.com

Tastatura

Trenutno većina nas radi od kuće, često naša deca koriste isti računar. Važno je dezinfikovati i tastaturu i miša barem jednom dnevno.

Foto/Pixabay.com

Naočare

Koliko puta dnevno stavljamo naočare, skidamo ih, obrišemo, ponekad ih nesvesno ostavimo negde u kući? Isto se odnosi i na sunčane naočare, koje skidamo i stavljamo iznova. Obavezno ih dezinfikujte.

Foto/Pixabay.com

Tašne

Da li ste se setili da dezinfikujete torbe? Uostalom, stalno ih dodirujemo, otvaramo, zatvaramo, stavljamo na rame. Takođe odlažemo na različita mesta.

Foto/Pixabay.com

Novčanik i platne kartice

Ovde se pojavljuje isti problem kao i sa telefonom. Koristimo platne kartice, kovanice i papirne novčanice. Važno je prskati sve antivirusnim proizvodima.

Foto/Printscreen

Volan

Svakodnevno obrišite volan automobila nekim dezinfekcionim sredstvom. To je savršeno mesto za sakupljanje mikroba!

Foto/Pixabay.com

Pakovanja od plastike i folije iz prodavnice

Takođe ne zaboravite da nakon kupovine i pranja ruku izvadite sve iz plastične ambalaže i stavite u čistu ambalažu kod kuće. Na folijama može biti mnoštvo virusa i bakterija koje ljudi ostavljaju u prodavnici. Takođe, povrće i voće se mora oprati nakon što sve donesete kući.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

ŽELITE SVETLIJU KOSU? Uz ove kućne trikove frizer vam neće biti potreban

MUŠKARCI, BLAGO VAMA: Super brz tutorijal za šišanje u kućnim uslovima (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Stvarukusa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar