ŽELITE SVETLIJU KOSU? Uz ove kućne trikove frizer vam neće biti potreban

Potpuno prirodan načini za idealnu nijansu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Trenutno stanje u kome se nalazite ne dozvoljava vam da posetite vaše omiljene frizerske salone i da imate frizuru i boju kose kakvu biste želeli? Ne čekajte kraj izolacije! Ovi kućni trikovi mogu da vam pomognu da u zatvorenim uslovima dobijete prirodan efekat plave kose, bez ikakvog oštećenja.

Foto/Pixabay.com

Izbelite kosu losionom od kamilice

Kamilica je jedan od osnovnih sastojaka u nezi plave i jedna od najpopularnijih metoda uz pomoću koje možete da posvetlite kosu kod kuće. Spremite čaj od kamilice, a kada odstoji natopite opranu kosu hladnim čajem. Ostavite je da se osuši i isperite. Taj postupak ponavljajte posle svakog pranja kose, sve dok ne postignete željeni efekat.

Foto/Pixabay.com

Koristite limunov sok za svetliju nijansu kose

Iscedite sok od jednog limuna i dodajte oko 6 kašika vode. Dobijenu tečnost nanesite na suvu kosu. Držite na glavi u toku nekoliko sati, pa operite kosu. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta u toku narednih dana. Efekat limunovog soka zavisi od stanja i boje vaše kose.

Maska od rabarbare kao izbeljivač kose

Dobra vest za one koji nisu čuli za ovu biljku je ta da se ona može nabaviti u svim većim supermarketima. Isecite tri stabljike rabarbare na kocke i prelijte sa 2 šolje vode ili belog vina. Zagrevajte na laganoj vatri smesu nekih tridesetak minuta. Kada se ugreje ostavite da odstoji neko vreme i procedite kroz cediljku. Ukoliko želite da dobijete gušću konzistenciju, pomešajte masu sa belom glinom. Nanesite je na kosu i ostavite da stoji oko 20 minuta, a zatim je dobro isperite. Maska od rabarbare omogućiće vam da dobijete kosu boju meda. Takođe se može koristiti da malo prosvetlite već obojenu kosu.

Foto/Pixabay.com

Izbelite kosu medom

Pomešajte jednu kašiku meda, jednu kašiku limunovog soka i 1,5 kašike bilo koje guste maske za kosu. Nanesite masku na opranu kosu i stavite kapu. Posle 20-30 minuta, isperite kosu vodom. Pripremite u međuvremenu ispiranje medom. Treba pomešati 7 kašika meda sa jednakom količinom limunovog soka i 3 kašike jake količine kamilice. Nanesite na kosu i držite nekoliko sati, pa operite kosu.

Srećno!

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

BUDITE VITKI I ZDRAVI: Ovaj napitak čisti krv, jača imunitet i topi kilograme

Jednostavni saveti: Evo kako da oporavite kožu lica u kućnoj izolaciji



Izvor: Objektiv.rs, LepotaiZdravlje.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar