Najveća greška u šminkanju koja čini da izgledate STARIJE: Jedan korak nikako ne smete da PRESKAČETE

Najbitnije je da dobro hidrirate kožu pre nanošenja šminkerskih proizvoda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Greške u šminkanju se svima dešavaju, a posebno početnicima.

Međutim, ako imate više od 50 godina, trebalo bi da ih izbegnete, pogotovo one koje čine da izgledate starije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pogrešne tehnike šminkanja nisu preporučljive ni u dvedesetim, ni u šezdesetim, zato nas stručnjaci savetuju na male “bjuti” zamke u koje možemo da upadnemo. Dame koje su prešle pedesetu, poslednje što žele je da šminkom “dodaju” godine. Najveća greška u šminkanju koja čini da kože izgleda starije, uopšte nema veze sa šminkom, već sa podlogom.

– Kada koža nije hidrirana, ona će puder upiti kao da je namenjen nezi kože. Tako će se stvoriti neujednačena boja i kože neće izgledati zdravo – kaže profesionalna šminkerka Meri Vinkenverder i preporučuje svakodnevnu hidrataciju u skladu sa potrebama vaše kože.

– Ako je koža veoma suva, stavljate proizvode namenjene noćnoj nezi i ranije tokom dana. Noćna rutina za suvu kožu može uključivati toner praćen kremom ili hidratantnom kremom. Bogato ulje će zapečatiti bjuti ritual i osigurati da se probudite spremne da nanesete šminku na blistavo lice – tvrdi ona.

Foto: Shutterstock

Pravilo manje je više, važi i za šmikanje.

– Jedna od najčešćih grešaka u šminkanju zbog koji osobe izgledaju starije je upotreba previše pudera – kaže profesionalna šminkerka Laura Ronkalji. Ona savetuje korišćenje podloge sa laganom i srednjom pokrivnom moći.

I odabir odgovarajuće nijanse karmina je jako važan.

– Nije važno  kako ide uz vaš ten, već i uz boju zuba. Određene nijanse na bazi žute ili crvene bez plave ili ljubičaste nijanse mogu učiniti da zubi izgledaju više žuti – tvrdi šminkera. I jake boje senki za oči mogu učiniti da izgledate starije, a takođe treba izbegavati sedefne boje.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, lepaisrećna

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar