Znate da nekada i najmanji detalj može neizmerno da obogati izgled ili ukus nekog jela.
Za gril, roštilj ili barbekju sos ste sigurno čuli, verovatno ste ga nekad i probali, ali sumnjamo da ste ga ikada pravili.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Ukoliko uskoro planirate da okupite društvo uz roštilj, predlažemo da obradujete njihova nepca najukusnijim mesom koje će ikada probati.
Potrebno vam je:
– glavica luka
– beli luk, 2 čena
– kečap, 400 ml
– maslinovo ulje, 2 kašike
– jabukovo sirće, 100 ml
– smeđi šećer, 100 g
– senf, 4 kašike
– vuster sos, 2 kašike
– ljuta paprika u prahu, 1 kašičica
– biber
– so

Priprema:
Sitno seckani luk (veću glavicu) i beli luk, ispržite na maslinovom ulju. Kada omekšaju, dodajte ostale sastojke i zalijte sa najmanje pola čaše vode. Količina vode zavisi od gustine kečapa koji koristite. Ostavite smesu da se krčka 10 do 15 minuta, dok sos ne dobije željenu gustinu . Sipajte ga u teglicu ili staklenu flašu i držite u frižideru.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)