Na udaru FINANSIJE: Švajcarska usvojila peti paket SANKCIJA protiv Rusije

Novi paket sankcija stupa na snagu i u finansijskom sektoru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Švajcarska je usvojila peti paket sankcija protiv Rusije, koji uključuje zabranu uvoza uglja, drveta, cementa i kavijara, saopštila je danas vlada te zemlje.

Kako se navodi u saopštenju švajcarske Vlade, nove sankcije su uvedene i protiv Belorusije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nove mere su slične onima koje je 8. aprila usvojila Evropska unija i uključuju zabranu uvoza mrkog i kamenog uglja, kao i robe koja je važan izvor prihoda za Rusiju poput drveta, cementa, morskih plodova i kavijara, prenosi agencija RIA Novosti.

Osim ovih mera uvodi se i zabrana izvoza robe “koja može da pomogne u jačanju industrijskog potencijala Rusije”.

Novi paket sankcija stupa na snagu i u finansijskom sektoru, a biće zabranjena i bilo kakva podrška ruskim organizacijama u vlasništvu ili pod kontrolom države.

– Biće zabranjena svaka podrška ruskim subjektima u javnom vlasništvu ili pod javnom kontrolom. Fondovi više ne mogu biti registrovani u Švajcarskoj za ruske državljane ili fizička ili pravna lica sa prebivalištem u Rusiji – navodi se u saopštenju švajcarske Vlade.

Sankcije protiv Belorusije obuhvataju zabranu izvoza novčanica i prodaje hartija od vrednosti beloruskim državljanima, rezidentima i pravnim entiteta u svim valutama zemalja članica EU.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar