Prepune su BAKTERIJA: Osam stvari koje morate PRVE da očistite kada se uselite u novi dom (VIDEO)

Posebnu pažnju obratite na kvake i prekidače za svetlo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Selidba sama po sebi može da bude stresna, pogotovo ako su prethodni stanari za sobom ostavili nered.

Ako se tek useljavate u novi dom, možda bi prvo trebalo da obratite pažnju na pojedine stvari.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Profesionalna čistačica i stručnjak za organizaciju Karolin Solomon otkrila je da postoje neki predmeti i mesta u kući koje prve treba da očistite pre nego što se konačno uselite.

Ona je objavila video na TikTok – u u kojem je otkrila koje su to stvari.

Prva stvar su ormarići i police u kuhinji, ali i frižider. U njima se često skuplja prljavština, ali i neprijatni mirisi, te je najbolje odmah da ih uklonite. Krpom i sredstvom za čišćenje pažljivo prebrišite ormariće i police u kuhinji.

Zatim se pobrinite da dobro očistite i operete filter iz mašine za pranje posuđa. U čašu sipajte vodu i dodajte sirće, a zatim uključite mašinu za pranje sudova da odradi svoj posao.

@neat.caroline

Reply to @cgandhi94 10 things you should clean when you move into a new apartment/house! #cleantok #cleaningtips #fyp #movingday #moveinday #movingin #apartmentcleaning #lifehacks #cleaninghacks #movingtips #learnontiktok

♬ original sound – Neat Caroline

Četvrta stvar na koju treba da obratite pažnju jeste rerna. Iskoristite mešavinu sode bikarbone, hidrogen peroksid i tečni sapun kako biste uklonili sve mrlje.

Takođe, ona objašnjava da je veoma važno da obratite pažnju na higijenu kupatila: dobro oribajte kadu i wc šolju. Naprskajte sredstvo za čišćenje, ostavite da odstoji, a zatim ga isperite. Istu stvar uradite i sa policama u kupatilu.

Ona savetuje da obrišete sve kvake, kao i prekidače za svetlo, a kao poslednju stvar izdvaja ćoškove koje treba da usisate usisivačem.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar