Znala da je Kenedi VARA, ali je ipak ostala s njim: Ovo je RAZLOG zbog kog lepa Džeki nije napustila muža

Malo poznati detalji iz života nekadašnje prve dame SAD

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Knjiga “Jackie, Janet and Lee” (“Džeki, Dženet i Li”) autora Džej Rendija Taraborelija, otkrila je sve o odnosu Džeki Kenedi s njenom majkom Dženet Li, kao i sestrom Li Radzivil, ali i nekim drugim stvarima o kojima se godinama ćutalo.

Priča o dve sestre već je mnogo puta bila tema mnogobrojnih knjiga, ali autor ove ispričao ju je na sasvim drugi način – imao je nove intervjue s prijateljima i članovima porodice, kao i s njihovim polubratom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sestre Džeki i Li od malih nogu su odgajane tako da su novac i moć najvažnije stvari u životu, a to im je svakodnevno napominjala njihova majka, koja je iza sebe imala dva braka, jedan s pripadnikom visokog društva sklonog preljubi, “Blek Džekom” Buvijeom, kao i neopisivo bogatim Hjuom D. Aukinklosom. Zato nije bilo druge, nego da Džeki i Li krenu majčinim stopama.

Džeklin Buvije na kraju se udala za Džona F. Kenedija, a priča o njihovoj ljubavi i braku i danas se prenosi. Posle njegove smrti udala se za grčkog magnata Aristotela Onazisa, ali retki znaju da je imala i vezu sa svetski poznatim arhitektom, kojeg je na kraju ostavila jer jednostavno nije imao dovoljno novca da prati njen životni tempo.

Njena sestra Li, kažu, imala je aferu s oba njena muža, a uz to je i sama imala tri braka – s nezakonitim pripadnikom kraljevske porodice, poljskim princem i holivudskim režiserom.

Ono što je opisivalo tri žene s prezimenom Buvije, osim lepote i stila, bila je njihova potreba za moći, novcem i statusom, koje su dobijale udajom za uticajne muškarce, a da dođu do cilja, nisu birale sredstva.

Iako su imale iste ciljeve u životu, njihov odnos bio je poprilično komplikovan, obeležen rivalstvom i snažnim uticajem majke na sve njihove odluke u životu.

Kada je reč o njenom najpoznatijem braku – onim sa Džonom F. Kenedijem – knjiga otkriva da je Džeki itekako bila svesna toga da joj je on neveran, a to mu je i jasno dala do znanja.

– Nije bila naivna. Imali su puno razgovora o tome, a ona mu je jasno dala do znanja da joj je dosta toga – navodi se u knjizi. Autor je istakao i kako je čak dva puta, upravo zbog nevere, Džeki razmišljala o razvodu. Oba puta majka i sestra su je uverile da to ne čini. “I tata je varao mamu, pa je sve ispalo u redu”, rekla joj je sestra.

Iako je uvek bila pojam snage i elegancije, u knjizi se otkriva sasvim novi pogled na udovicu Džona F. Kenedija, koja je nakon atentata pala u depresiju, a tugu je lečila alkoholom i tabletama.

– Često je pretila da će počiniti samoubistvo. Nije mogla da spava, imala je noćne more, a uz sve to krivila je sebe za njegovu smrt govoreći da je metak trebalo da pogodi nju, a ne njega.

Tako je jednom usred noći nazvala sestru Li i rekla da namerava da popije tablete s votkom jer ujutru ne želi da se probudi. Li je požurila u njen stan u Njujorku i bacila u WC sve tablete koje je pronašla.

Nakon nekog vremena Džeki je smogla snage i krenula na terapije.

Foto: Mary Evans/Allstar/Cinetext/Morg / Mary Evans Picture Librar / Profimedia

Li je želela da je na sve načine vrati u život te iako se sama viđala s bogatim grčkim brodogradiocem Onazisom, na kraju ga je, zbog sreće Džeki i njene dece, prepustila njoj.

– Bila je svesna da, ukoliko se nešto dogodi s Džeki i decom, neće moći da živi s tim na duši. Zbog sestre se odrekla svoje ljubavi prema Onazisu i prepustila joj sreću- napisao je autor knjige.

Nakon atentata na američkog predsednika Džona Kenedija, Džeki nije predugo tugovala. Ljubav je ubrzo pronašla s arhitektom Džekom Vornikom, kojeg je upoznala kada je poželela da upravo on projektuje večnu vatru u memorijalnom centru za njenog pokojnog supruga.

Kada su otputovali na romantični odmor na Havaje 1966. godine, Džeki je čak razmišljala o udaji za njega.

– Džek je osetio koliko je Džeki očajna u potrazi za novim suprugom, u želji da pronađe i osnuje novu porodicu, a on je bio idealan za to da zaboravi sve strahote koje je prošla- otkrio je autor knjige za People, dodavši kako je sa Džekom imao intervju 2010. godine, pre nego što je arhitekta umro.

– Nisam siguran da li bi ikada došlo do venčanja. Mislim da ona nije bila toliko za tu ideju koliko on – rekao je.

Jednog dana ona i Vornik imali su iskren razgovor o njegovoj finansijskoj situaciji.

– Moram nešto da ti priznam – rekao joj je arhitekta i rekao kako je u velikim dugovima. Kako piše u knjizi, Džeki mu je rekla da je sigurna da će on to “uspeti da reši”. Nakon što joj je izjavio ljubav, ona mu je rekla “zbogom”.

Ona nikako nije tražila vezu s nekim ko je u dugovima. Tako je i završila s Onazisom.

Uprkos raskidu, ostali su prijatelji, a Vornik je Džeki za svaki Dan zaljubljenih slao pisma i nastavio da radi to sve dok nije preminula.

BONUS VIDEO



Izvor: stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar