Ovo se nije znalo o UBIJENOM Mirkoviću: Svedočenje kuma bacilo novo svetlo na Bojanov lik

Sud je ponovo odbio Nikčevićevu kauciju od 50.000 evra kako bi se branio sa slobode

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto privatna arhiva

Na jučerašnjem suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića (34), likvidiranog 12. decembra 2020. godine u naselju Belvil, isplivali su dosad nepoznati detalji o njegovom životu. U Višem sudu u Beogradu, na suđenju Lazaru Tejiću (24) i još četvorici optuženih svedočio je Mirkovićev kum Aleksandar Purković, inspektor za narkotike i Slobodan Kuribak, inspektor za krvne i seksualne delikte. Oni su bacili potpuno novo svetlo na lik ubijenog Mirkovića, koji je dovođen u vezu sa “škaljarskim klanom”, ali i sa “Pink panterima”.

– Bojana znam od osnovne škole. Bio mi je kum. O njemu mogu da kažem sve najlepše. Živeo je sa devojkom na Novom Beogradu i imali su školu za strane jezike. Završio je policijsku akademiju i jedno vreme je radio kao obezbeđenje na splavovima, kao i u restoranu “Stara pesma” – ispričao je Purković.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

VOLEO DA SE POTUČE

On je potom ušao u duel sa advokaticom Jelenom Stojić, braniocem Dušana Kokoruša, koja ga je pitala da li mu je poznato da je Mirković bio osoba iz kriminogene sredine. Ona je citirala Purkovićevu izjavu iz istrage u kojoj je naveo “da je mogao možda u to da poveruje, da je bio naprasite naravi i voleo da se pobije”.

– Nije istina. Znam da je imao nekoliko tuča, nereda, ali ne znam da je imao problema zbog kojih bi završio tragično. Znam da je imao sukob sa Ivanom Nikčevićem, jednim od petorice optuženih, da su se pobili na ulici. Nisam ih pitao zašto, ali su se posle pomirili. Ivana znam odranije – odgovorio je Purković.ž

Za Bojanovo ubistvo saznao je kritičnog dana oko 16 sati, preko kolega i to je rekao starešini, zbog čega je kasno uveče saslušan. Stojićeva je insistirala da Purković odgovori zbog čega je dva puta suspendovan, pa je naposletku, na zahtev sudije, odgovorio na to pitanje.

– Protiv mene je vođen postupak jer starešini nisam usmeno ni pismeno prijavio da se družim sa licem iz kriminogene sredine. Ne znam kako je moj kum iz kriminogene sredine. Priložena je slika na kojoj sam sa njim i Kuribakom. Ko je tu kriminalac? Bio sam suspendovan dok se nije završio postupak. Oslobođen sam optužbi – kazao je on.

Razlog druge suspenzije nije hteo da otkrije, jer bi ga ona izvrgla sramoti.

VIDELI SE SAT VREMENA PRE UBISTVA

Inspektor Slobodan Kurak je ispričao da se sa Bojanom video sat vremena pre njegovog ubistva.

– Znam ga od 2011, a upoznao sam ga preko kuma. Radio je tehničko obezbeđenje. Trenirali smo zajedno u teretani u “Ušću” i viđali se u kafani. Na dan ubistva smo trenirali do 13 ili 13.30, a zatim ručali na drugom spratu. Potom smo otišli u kafić na Vračaru da se nađemo sa društvom na piću, ali smo se brzo vratili jer je trebalo da vozi auto u servis. Rastali smo se, a posle sat vremena sam čuo da je nađeno telo u Belvilu – posvedočio je Kuribak.

TEJIĆ OTKAZAO PUNOMOĆJE ADVOKATU

Osim njih, svedočio je i Darko Jeremić, koji je prodao optuženom Ivanu Nikčeviću lokator za praćenje.

– Ne znam kako mi se predstavila ta osoba, možda i kao Ivan. Rekao je da žuri i da se vidimo za dva sata kod Bajlonijeve pijace. Objasnio sam mu kako se to koristi – naveo je Jeremić.

Nikčević nije juče sporio da je uzeo lokator, ali za potrebe svoje firme, a ne za ubistvo Mirkovića. Inače, Lazar Tejić, koji je priznao ubistvo, obavestio je sud da je otkazao punomoćje svom dosadašnjem advokatu Ivanu Bajazitu. Advokat Bajazit je rekao da mu je Tejić pre desetak dana otkazao punomoćje jer se nisu složili u koncepciji odbrane. Sud je ponovo odbio Nikčevićevu kauciju od 50.000 evra kako bi se branio sa slobode.

PIŠE: DANICA ĆURUVIJA

OVU I DRUGE VESTI MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 6. APRIL

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar