Krak ide ka Jurija Gagarina: PLAN saobraćajnice koja će povezivati Novi Beograd i autoput “Miloš Veliki”

Biće izgrađen i most u blizini ergele Marković

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: printscreen

Brza saobraćajnica od Novog Beograda do Surčina, koja će najveću prestoničku opštinu povezati sa auto-putem “Miloš Veliki” pored kraka sa Vojvođanskom ulicom, dobiće i onaj ka Jurija Gagarina.

Biće izgrađen i most u blizini ergele Marković, a očekuje se i proširenje Vinogradske ulice. Plan koji je prvobitno potpisao saobraćajni institut CIP razradio je Urbanistički zavod Beograda, a naručioci su kineska kompanija “China Comumunications Construction Company” i “Putevi Srbije”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Trasa puta dužine 7,8 kilometara počeće od kružne raskrsnice sa Vojvođanskom ulicom, Ivana Ribara i saobraćajnicom T-6, do neposredno pred petlju “Surčin jug”. Time će građani Novog Beograda konačno dobiti direktan izlaz na auto-put “Miloš Veliki” i obilaznicu oko prestonice, prenose Novosti.

Granicom dorađenog plana obuhvaćen je deo postojeće Vinogradske ulice ispred buduće kružne raskrsnice sa Vojvođanskom i saobraćajnicom T-6, gde će se izgraditi okretnica za protivpožarna, komunalna i putnička vozila.

Na trasi ove saobraćajnice u planu je jedna semaforizovana raskrsnica tipa “poludeteline” sa ulicom prema naselju Surčin i obali reke Save, kao i četiri površinske raskrsnice. Buduća gradska ulica imaće tri trake po smeru ukupne dužine 3,50 metara, razdelno ostrvo širine četiri metra i obostrane pešačke staze po dva metra.

Planirane su ukupno četiri mostovske konstrukcije.

Gradnja saobraćajnice Novi Beograd – Surčin, koja će olakšati pristup auto-putu “Miloš Veliki”, vredna je 70 miliona evra. Radovi su počeli krajem marta prošle godine, a do sada je urađeno više od 50 odsto posla.

BONUS VIDEO:Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar