Zelenski o POVLAČENJU ruskih trupa: Ne rade to dobrovoljno – evo šta je rekao i o PREGOVORIMA

Ove nedelje se činilo da je došlo do potencijalnog pomaka u mirovnim pregovorima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se u sredu uveče putem videoporuke koja je objavljena na društvenim mrežama.

Zelenski je komentarisao pregovore između Rusije i Ukrajine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Da, postoji pregovarački proces koji je u toku, ali to su još reči, bez ičega konkretnog – rekao je.

On je dodao da ne veruje da se ruske trupe dobrovoljno povlače iz Kijeva i Černigova, već da ih ”gura unazad” ukrajinski otpor.

– Govori se i o navodnom povlačenju ruskih trupa iz Kijeva i Černigova. O navodnom smanjenju aktivnosti u ovim oblastima. Znamo da ovo nije povlačenje, već rezultat potiskivanja. Rezultati rada naših branilaca – dodao je.

Kako je rekao, vidi se da postoji gomilanje ruskih trupa za napade vesti u Donbasu. Kazao je i da su Ukrajinci “spremni za ovo”.

Ove nedelje se činilo da je došlo do potencijalnog pomaka u mirovnim pregovorima u Istanbulu nakon što je Rusija rekla da će smanjiti svoju vojnu operaciju oko Kijeva i Černigova.

Međutim, ukrajinske vlasti su saopštile da se granatiranje nastavilo u regionima.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Zelenski pobeďuje... Amerikanci napustili Crno more... Zelenski u pomoć zove sve znane i ne znane zemlje, bez nekog uspeha... Počeće da poziva i mesne zajednice i kućne savete širom sveta... Niko nešto nije voljan da pomogne... Glumac, prestani da zoveš jer samo produžavaš agoniju i povećavaš žrtve. Prihvati uslove i prekini rat. Ne zavaravaj se, ili imaš neke svoje koristi iz ovoga! Niko iz ostalog sveta ne sme da ti pomogne a ti "pobeđuješ" sam...

    Odgovori

Ostavite komentar