Afera “bludni profesor” POTRESA beogradsku školu: Oglasila se uprava – i ranije bilo ZLOSTAVLJANJA

Nakon pisanja Objektiva u poznatoj srednjoj stručnoj školi podigla se velika bura

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Sporcic

Profesor fizičkog vaspitanja u Vazduhoplovnoj akademiji (nekadašnja Vazduhoplovna škola „Petar Drapšin”) u Beogradu N. K. godinama je zlostavljao učenice, a jedna od njih za Objektiv je ispričala da joj se zbog njegovih vulgarnih komentara i pogleda škola toliko smučila da broji dane do maturiranja.

Nakon što je naš list juče objavio svedočenje ove učenice Vazduhoplovne akademije, kako ona navodi, u školi je zavladala panika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

— Svi su odmah znali da je reč o našoj školi, jer se N. K. godinama provlači, uprkos brojnim skandalima koje je izazvao. Od tuče sa kolegom do spopadanja na časovima. Sada se nagađa ko je od učenica raskrinkao N. K. jer su se mnogi prepoznali u mojoj priči. Niko ne želi da pomogne, to je ono što me boli, kao da žele da me stave na stub srama jer sam progovorila. Ipak, nikome nisam kazala da sam ja zapravo ta koja je odlučila da ispriča ono što su mnoge proživele u školi — kaže učenica.

ŠKOLA: I RANIJE BILO ZLOSTAVLJANJA

Povodom priče ove učenice, Objektiv je pre dve nedelje kontaktirao sa Vazduhoplovnom akademijom, a odgovor je stigao tek nakon sedam dana.

— Učenici i roditelji neka se obrate direktoru kako bi se obavio razgovor, utvrdile činjenice i osnov za pokretanje disciplinskog postupka.

Na naše pitanje da li škola ima iole razumevanja za učenice povodom zaštite njihove privatnosti, oni odgovaraju da se sve učenice koje trpe neki oblik nasilja mogu obratiti anonimno.

— Naravno da imamo razumevanje za naše učenike i poštujemo njihovu odluku, svakako nam se mogu obratiti anonimno. Mi smo već imali slučaj gde je na osnovu anonimne prijave i utvrđenih činjenica pokrenut disciplinski postupak protiv zaposlenog nastavnika — kažu iz ove škole.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OSTATAK OVE I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 30. MART

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (12)

  1. Narušava ugled škole svojim ponašanjem prema učenicima, roditeljima... Izaziva ih i provocira što je dovoljno da deca osete nezadovoljstvo i nelagodu na njegovim časovima.

    Odgovori
  2. Poslednja generacija koju je izveo kao razredni je većinski spremna da ga optuži i da potvrdi šta god se o njemu govorilo jer im se zamerio kao raz. starešina ne izlazeći u susret svakom njihovom zahtevu. Takođe, gomila učenika, a među kojima ima i ljudi kojima dotični nastavnik nije predavao ili jeste kao zamena mali broj časova, širi upravo ovakve priče o njemu slušajući svoje starije drugare... Nastavnik jeste strog i zahtevan, ali ne više od kriterijuma propisanog planom i programom. Takođe, fizičko vaspitanje je predmet u kome dolazi do neke vrste fizičkog kontakta, a nastavnik je na času odgovoran za sve učenike pa je tako dužan da im pokaže pravilan način izvođenja vežbi kako ne bi došlo do povrede i pritom je ponekad neizbežno da učenika i dodirne. Nesposoban ili nezainteresovan, niko nije konkretno obeležen, ali upravo učenici sa niskim ocenama imaju pritužbe na ovog nastavnika.

    Odgovori
  3. Pojam zlostavljanje se ne odnosi samo na fizičko zlostavljanje. Profesor ne sme deci da unosi neprijatnost. Nije slučajnost da nekoga godinama optužuju za iste stvari. Problem je što se uvek čeka "najstrašniji" čin pre nego što se nešto preduzme i pre nego što se ovakve situacije shvate ozbiljno. Devojka koja je prijavila da zna da joj se veruje<3

    Odgovori

Ostavite komentar