Genijalan izum: Ukoliko vozite BICIKL bar 10 minuta, dobićete ovu NAGRADU (VIDEO)

Gde bi drugde nego u Japanu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

“Suki Socks”, mala fabrika čarapa u japanskoj prefekturi Nara, osmislila je mašinu koja omogućava ljudima da pletu sopstvene čarape dok se vozite biciklom tj. okretanjem pedala na statičnom biciklu, prenose Zanimljivosti dana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo je bila stvarnost sa kojom su se briljantni umovi “Suki Socksa” suočili kada su poželeli da pravljenje čarapa učine uzbudljivim za mase.

Uspeli su, naime, da smisle genijalnu spravu koja kombinuje mehaničku mašinu za pletenje čarapa i bicikl kako bi omogućila praktično svakome da plete svoje čarape samo pedalanjem.

Nazvana “Čeriks”, mašina je bila veoma popularna među turistima od kada je promovisana 2017. godine.

Mašine za pletenje tanjih čarapa bile su u modi u Japanu 1990-ih, ali kako je pompa oko tankih čarapa zamrla, fabrike su prestale da proizvode mašine i one su postale relikti prošlog vremena.

Međutim, “Suki Socks” je uspeo da udahne novi život ovim mašinama tako što ih je povezao sa stacionarnim biciklima i omogućio posetiocima fabrike da pletu svoje čarape.

Pre nego što počnu da pedalaju, posetioci fabrike biraju veličinu čarapa kao i boju konca koju žele da koriste. Specijalizovano osoblje povezuje navoje sa mašinom, a kada to urade, vreme je za pedalanje.

Izrada para čarapa traje oko 10 minuta, dovoljno da stvari ne postanu dosadne. Nakon što završite sa pedalanjem, osoblje zašije “nožne prste” i dovrši pletene čarape na licu mesta, tako da ih možete poneti kući sa sobom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, CDM

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar